разширени вени

Рискът от разширени вени е по-голям при високите хора!

Изследване, публикувано преди година в сп. Circulation, открива връзка между височината и опасността от разширени вени (варикоза). Според учените, които го провеждат, по-високите хора са изложени на по-голям риск от развитие на заболяването. Разберете кое им дава основание да мислят така в следващите редове.

Разширени вени и висок ръст – връзката е налице!

„Изводът се базира на данни от 413 519 участници, които са част от UK Biobank – кохорта, събираща информация за здравословното състояние на възрастните във Великобритания. Бяха изследвани също генетични маркери на 337 536 души“, отбелязва д-р Никълъс Лийпър, изследовател от Станфордския университет в Калифорния и съавтор на проучването.

Получените в хода на изследването резултати показват връзка между височината на участниците и риска от разширени вени. „9 577 от генетичните маркери сочат, че хората с висок ръст са генетично предразположени към появата на варикозни вени. Изследваните генетични променливи показват ясна връзка между гените, определящи ръста, и гените, „виновни“ за разширени вени“, разкрива д-р Лийпър. Той и колегите му са щастливи от откритието, тъй като вярват, че то може да помогне за намирането на нови начини за превенция и лечение на заболяването. „Въпреки че разширените вени са един от бичовете на нашето съвремие, към момента не разполагаме с достатъчно методи за тяхното предотвратяване и лекуване. Силно се надяваме, че получените резултати ще допринесат за навременното диагностициране и прилагането на качествено нов подход при превенцията и лечението“, споделя д-р Лийпър. Надеждите му се подхранват още повече от факта, че проучването потвърждава влиянието на вече установените рискови фактори за разширени вени като:

• пол
• възраст
• бременност
• наднормено тегло
• тютюнопушене
• заседнал начин на живот
• фамилна предразположеност
• хормонална терапия
• претърпяна операция на краката

Намаляване на риска от разширени вени със 100% природно средство

Д-р Лийпър напомня на хората с по-висок ръст, че макар да нямат силата да променят своето ДНК, винаги могат да предприемат мерки, за да понижат потенциалния риск от поява на разширени вени. Съдовите специалисти у нас напълно подкрепят изразеното мнение. Те обръщат специално внимание, че приемът на Ентан/Entan® e важно допълнение към повишаване на физическата активност, поддържане на здравословно тегло и носенето на подходящо облекло.

Универсалният съдов протектор Ентан действа като щит срещу опасното заболяване. Тайната на могъщата му сила се крие в пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди, които осигуряват първокачествена грижа за цялото съдово дърво. Във всяка растителна капсула на Ентан мощно си взаимодействат екстракт от Гинко билоба, богат на биофлавоноидни съединения (флавон гликозиди и терпин лактони), и проантоцианидин – антиоксидант, производен на флавоноидите. Благодарение на взаимодопълващото действие на активните съставки венозният тонус се повишава, здравината и еластичността на венозните стени се увеличава и се поддържа нормален кръвоток в долните крайници. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Ентан да се приема продължително време. Поради изцяло природния произход на съставките, продуктът не излага здравето на риск. Има отлична поносимост дори при дълговременна употреба.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
10Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

16

Коментари

avatar