облекчаване на разширени вени

5 изпитани стъпки за облекчаване на разширени вени

4
(1)

Съществуват доказани методи за ефективно облекчаване на разширени вени, които всеки, страдащ от проблема, е добре да приложи. Какво препоръчват специалистите за овладяване на състоянието?

Разширени вени (варикоза) е широко разпространен проблем, който е необходимо да се овладее своевременно

Разширени вени е едно от негативните последствия от нарушение в циркулацията на кръвта. Най-често се появяват в долните крайници, но могат да се появят и по всяка друга част от тялото.

Освен естетическото неудобство, варикозните вени могат да предизвикат други неприятни последствия като болка, подуване и тежест в крайниците. При по-тежките случаи може да се стигне до образуване на язви.

Облекчаване на разширени вени в 5 лесно изпълними стъпки

Упражнения и физическа активност

Движението е една от най-лесно приложимите мерки за подобряване на кръвообращението и овладяване на болката и неудобството от разширените вени. Редовният спорт и физическата активност намаляват вероятността от образуване на разширени вени и забавят прогресията на вече образувалите се.

Сваляне на излишните килограми

Наднорменото тегло е един от основните врагове на разширените вени. Излишните килограми предизвикват допълнително напрежение върху вените и създават предпоставка за влошаване на състоянието. Освен това, ефективността на терапията е значително намалена при хора, които са с наднормено тегло и едновременно с това страдат от разширени вени.

Смяна на позицията на тялото през определено време допринася за облекчаване на разширени вени

Продължителното стоене в изправена или седнала позиция също е рисков фактор за появата на разширени вени.
Ако работата е свързана със стоене в изправено положение, постарайте се да сядате и да повдигате краката си през известен период от време. Работата в седнало положение изисква ставане и раздвижване с цел подобряване на кръвообращението в долните крайници.

Носете подходящо облекло

Тесните и впити дрехи могат да затруднят кръвообращението и да влошат състоянието. Избягвайте носенето на впити и притискащи дрехи и бельо. Препоръчително е и ако е възможно да се избягва носенето на обувки на висок ток. Ниските обувки натоварват по-добре мускулите на прасеца и ограничават напрежението в краката.

Прием на натурални средства с цел облекчаване на разширени вени

За да се облекчи дискомфортът при разширени вени е необходимо да се подобри еластичността на кръвоносните съдове и течливостта на кръвта. Това може да се постигне с прием на натурални средства, които са разработени специално с тази цел.

Ентан / Entan® е един от най-подходящите природни продукти, с които се подобрява кръвообращението. Ентан стимулира образуването на колаген и еластин в стените на кръвоносните съдове и подобрява кръвотока. Редовният му прием се препоръчва при всякакви съдови нарушения. Употребата му оказва особено благоприятен ефект при нарушено кръвообращение в крайниците, разширени вени, хемороиди, лимфен оток, световъртеж и шум в ушите.

Продуктът се дозира по 1 капсула до 3 пъти на ден, след хранене, като няма странични ефекти дори при продължителен прием.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
14
x
До 26% намаление на ЕНТАН