облекчаване на разширени вени
Време за четене: ... минути
4
(1)

Съществуват доказани методи за ефективно облекчаване на разширени вени, които всеки, страдащ от проблема, е добре да приложи. Какво препоръчват специалистите за овладяване на състоянието?

Разширени вени (варикоза) е широко разпространен проблем, който е необходимо да се овладее своевременно

Разширени вени е едно от негативните последствия от нарушение в циркулацията на кръвта. Най-често се появяват в долните крайници, но могат да се появят и по всяка друга част от тялото.

Освен естетическото неудобство, варикозните вени могат да предизвикат други неприятни последствия като болка, подуване и тежест в крайниците. При по-тежките случаи може да се стигне до образуване на язви.

Облекчаване на разширени вени в 5 лесно изпълними стъпки

Упражнения и физическа активност

Движението е една от най-лесно приложимите мерки за подобряване на кръвообращението и овладяване на болката и неудобството от разширените вени. Редовният спорт и физическата активност намаляват вероятността от образуване на разширени вени и забавят прогресията на вече образувалите се.

Сваляне на излишните килограми

Наднорменото тегло е един от основните врагове на разширените вени. Излишните килограми предизвикват допълнително напрежение върху вените и създават предпоставка за влошаване на състоянието. Освен това, ефективността на терапията е значително намалена при хора, които са с наднормено тегло и едновременно с това страдат от разширени вени.

Смяна на позицията на тялото през определено време допринася за облекчаване на разширени вени

Продължителното стоене в изправена или седнала позиция също е рисков фактор за появата на разширени вени.
Ако работата е свързана със стоене в изправено положение, постарайте се да сядате и да повдигате краката си през известен период от време. Работата в седнало положение изисква ставане и раздвижване с цел подобряване на кръвообращението в долните крайници.

Носете подходящо облекло

Тесните и впити дрехи могат да затруднят кръвообращението и да влошат състоянието. Избягвайте носенето на впити и притискащи дрехи и бельо. Препоръчително е и ако е възможно да се избягва носенето на обувки на висок ток. Ниските обувки натоварват по-добре мускулите на прасеца и ограничават напрежението в краката.

Прием на натурални средства с цел облекчаване на разширени вени

За да се облекчи дискомфортът при разширени вени е необходимо да се подобри еластичността на кръвоносните съдове и течливостта на кръвта. Това може да се постигне с прием на натурални средства, които са разработени специално с тази цел.

Ентан / Entan® е един от най-подходящите природни продукти, с които се подобрява кръвообращението. Ентан стимулира образуването на колаген и еластин в стените на кръвоносните съдове и подобрява кръвотока. Редовният му прием се препоръчва при всякакви съдови нарушения. Употребата му оказва особено благоприятен ефект при нарушено кръвообращение в крайниците, разширени вени, хемороиди, лимфен оток, световъртеж и шум в ушите.

Продуктът се дозира по 1 капсула до 3 пъти на ден, след хранене, като няма странични ефекти дори при продължителен прием.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: