венозна недостатъчност – болестта на съвремието

Хронична венозна недостатъчност – болестта на съвремието

0
(0)

Хроничната венозна недостатъчност е една от най-разпространените болести у нас. Всеки трети българин страда от нея, като ¾ от болните не взимат абсолютно никакви мерки.

Венозна недостатъчност – какво представлява?

Чрез вените кръвта се движи към сърцето. Когато настъпят нарушения в кръвоносната система се нарушава и венозния приток в долните крайници. Това от своя страна предразполага към появата на разширени вени, венозна тромбоза и др.

Венозна недостатъчност – причини

Като основна причина за хронична венозна недостатъчност се посочва нарушение във функционирането на венозните клапи. Това предизвиква задържане на кръвта в кръвоносните съдове, което от своя страна води до разтягане на венозните стени. Нарушеното функциониране на венозните клапи се дължи на няколко фактора – намалена двигателна активност, наследствена предразположеност, бременност, прекомерно излагане на топлина, злоупотреба с алкохол, професия, изискваща повече време правостоене и др.

Хронична венозна недостатъчност – симптоми

Първите признаци са отоци и тежест в краката в края на деня, след което се появяват силни болки, чувство на затопляне и нощни спазми на мускулите. Има вероятност от появата на външни изменения на съдовете под формата на „звездички“, както и на варикозни вени. Кожата на глезените става суха и чувствителна към травми. За да се избегне развитието на трофични язви е нужна своевременна консултация с лекар.

Как се лекува хронична венозна недостатъчност?

Първото важно нещо е назначаването на подходящо лечение. Целта е да се укрепи венозната система, да се подобри оттичането на лимфата и да се защити системата на микроциркулация на кръвта. Заедно с това приемът на природен продукт с доказана ефективност значително ще намали болката, чувството за тежест в краката, отока и прогресията на заболяването.

Кой е този природен продукт?

Ентан/Entan® е доказан продукт с висок профил на безопасност при продължителен прием. Благодарение на него чувството на „оловни“ крака изчезва още след първия месец от приема му. Уникалната биофлавоидна комбинация в състава на Ентан, включваща проантоцианидин и Гинко билоба, осигурява укрепване на кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението и е идеална добавка към ежедневното меню от здравословна храна. Има цялостен благоприятен ефект върху кръвоносната система.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
25
x
Високо кръвно налягане (артериална хипертония)