венозна недостатъчност – болестта на съвремието

Хронична венозна недостатъчност – болестта на съвремието

0
(0)

Хроничната венозна недостатъчност е една от най-разпространените болести у нас. Всеки трети българин страда от нея, като ¾ от болните не взимат абсолютно никакви мерки.

Венозна недостатъчност – какво представлява?

Чрез вените кръвта се движи към сърцето. Когато настъпят нарушения в кръвоносната система се нарушава и венозния приток в долните крайници. Това от своя страна предразполага към появата на разширени вени, венозна тромбоза и др.

Венозна недостатъчност – причини

Като основна причина за хронична венозна недостатъчност се посочва нарушение във функционирането на венозните клапи. Това предизвиква задържане на кръвта в кръвоносните съдове, което от своя страна води до разтягане на венозните стени. Нарушеното функциониране на венозните клапи се дължи на няколко фактора – намалена двигателна активност, наследствена предразположеност, бременност, прекомерно излагане на топлина, злоупотреба с алкохол, професия, изискваща повече време правостоене и др.

Хронична венозна недостатъчност – симптоми

Първите признаци са отоци и тежест в краката в края на деня, след което се появяват силни болки, чувство на затопляне и нощни спазми на мускулите. Има вероятност от появата на външни изменения на съдовете под формата на „звездички“, както и на варикозни вени. Кожата на глезените става суха и чувствителна към травми. За да се избегне развитието на трофични язви е нужна своевременна консултация с лекар.

Как се лекува хронична венозна недостатъчност?

Първото важно нещо е назначаването на подходящо лечение. Целта е да се укрепи венозната система, да се подобри оттичането на лимфата и да се защити системата на микроциркулация на кръвта. Заедно с това приемът на природен продукт с доказана ефективност значително ще намали болката, чувството за тежест в краката, отока и прогресията на заболяването.

Кой е този природен продукт?

Ентан / Entan® е доказан продукт с висок профил на безопасност при продължителен прием. Благодарение на него чувството на „оловни“ крака изчезва още след първия месец от приема му. Уникалната биофлавоидна комбинация в състава на Ентан, включваща проантоцианидин и Гинко билоба, осигурява укрепване на кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението и е идеална добавка към ежедневното меню от здравословна храна. Има цялостен благоприятен ефект върху кръвоносната система.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
25
x
До 26% намаление на ЕНТАН