разширени вени козметичен проблем
Време за четене: ... минути
0
(0)

Мнозина считат състоянието разширени вени за обикновен козметичен проблем. Истината обаче е, че това е сериозен здравословен проблем, който изисква спешни мерки. Какви са те – научете в текущата публикация.

Разширени вени засягат една трета от хората и се дължат на множество фактори

Вените имат клапи, които подсигуряват движението на кръвния ток към сърцето. Когато една вена е разширена и разтегната, клапите не работят правилно и вената губи функционалността си. Вместо кръвта да се движи нагоре по крака, тя преминава двупосочно през клапите и се задържа дълго в разширените вени на долните крайници. Наблюдава се „ефект на доминото“ – проблемите с една съдова клапа предизвикват промяна в действието на следващата.

Разширени вени се появяват видимо най-вече по краката. Съществуват много фактори, които повишават риска от тяхната поява, като могат да бъдат засегнати различни групи хора. Високото тегло при пълните хора повишава налягането и натиска върху съдовете. Някои хора са генетично предразположени към разширени вени. При възрастните хора стените на съдовете са с по-малко колаген и са по-слабо еластични. През бременността появата на разширени вени е повлияна от налягането и натиска на бебето.

Защо разширените вени не бива да се разглеждат като обикновен козметичен проблем?

В много случаи появата на разширени вени внася огромен дискомфорт в живота на човек. Съдовият проблем се проявява с подуване на краката, болки и сърбеж около вените и поява на видими промени във вида на вените. Тези признаци настъпват тогава, когато състоянието на съдовете вече се е влошило. Много от скритите дълбоко под кожата вени на краката могат да променят и влошат състоянието си без видими симптоми в началото.

Добрата новина е, че повечето случаи на разширени вени не изискват лекарска намеса. Могат да се повлияят добре от приема на продукти, подобряващи състоянието на съдовете.

Съвременната медицинската помощ позволява своевременно откриване и предприемане на необходимите мерки при разширени вени. Това значително улеснява предвиждането на появата им у хора с генетична предразположеност. Главната цел на консервативния подход на лечение е свързан с осигуряване на подкрепа за циркулацията на кръвта в съдовете на краката. Грижите са насочени и към намаляване прогресията на съдовите изменения.

Срещу разширени вени – универсален съдов протектор, който се грижи за цялото съдово дърво

При поява на разширени вени третирайте състоянието не само като козметичен проблем. За овладяване на разширените вени и грижа за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове), специалистите препоръчват приема на универсалния съдов протектор Ентан / Entan®.

Изцяло природен продукт, който съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху цялото съдово дърво. Приемът на Ентан подобрява венозния тонус и намалява спазъма на артериите. Ентан действа веноконстриктивно, подобрява микроциркулацията на кръвта, намалява чупливостта на капилярите и засилва лимфния дренаж. Облекчава усещането за тежест в крайниците, заздравява колагена, регулира холестерола и кръвната захар. Така Ентан е едновременно отличен профилактичен продукт и доказано ефективно дълготрайно решение на проблемите с кръвоносните съдове.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: