Подути крака през лятото
Време за четене: ... минути
5
(1)

Честото подуване на краката е сред най-разпространените оплаквания през лятото. Топлото време стимулира организма да използва всички начини за отделяне на топлина и поддържане на телесната температура. Един от главните начини за това е чрез отпускане на стените на периферните кръвоносни съдове на крайниците. Повишеният приток на кръв в тези зони улеснява отделянето на топлина от тялото към околната среда. Този естествен метод за терморегулация обаче може да влоши състоянието на хората, страдащи от разширени вени. Отеклите и подути крака през лятото са почти постоянен здравословен проблем при тези хора.

Подути крака през лятото – основен симптом на разширени вени на краката

Много хора имат разширени вени на краката без да подозират за това, защото състоянието често е безсимптомно. В случаите, когато се проявява симптоматика обаче, отеклите и подути крака са основен симптом, насочващ към диагностициране на разширени вени.

Сред другите често проявявани симптоми при разширени вени на краката се открояват:

  • видими участъци по краката с издути и надигнати над кожата вени, най-вече в зоната под коляното (типичен симптом на повърхностни разширени вени на краката)
  • сърбеж и парене по повърхността на кожата на краката
  • тежест в краката, усилваща се при продължително стоене прав (типичен симптом на разширени дълбоки вени на краката)

В случаите, когато тези оплаквания са налице успоредно с отичане и често подуване на краката, в над 90% от случаите се касае за разширени вени. По-голям процент от засегнатите са жени, а най-силна изява на симптоматиката се наблюдава през лятото. Проблемът не е нерешим, стига да се разчита на ефективни и комплексни мерки за нормализиране на периферното кръвообращение и заздравяване стените на кръвоносните съдове на краката.

Природно решение срещу честото подуване на краката

Трайно решение на проблема „отекли и подути крака през лятото“ предлага природният продукт Ентан / Entan®. Той съдържа рационална комбинация от проантоцианидин и екстракт от Гинко билоба, осигуряващ мощни, ефикасни и безопасни биофлавоноиди. Приемът на Ентан води до 4 изключително позитивни ефекта за хората, които страдат от отекли и подути крака през лятото. Ентан действа в 4 насоки за:

  • повишаване на венозния тонус
  • подобряване течливостта на кръвта и намаляване риска от слепване на тромбоцитите и образуване на тромби
  • подобряване на ендотелната функция
  • стимулиране на микроциркулацията и подобряване на периферното кръвообращение – особено полезно действие за справяне с отеклите и подути крака през лятото

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: