подути крака разширени вени

Подути крака при разширени вени – причини и решения

4
(2)

Болезнените подути крака често са индикация за разширени вени (варикоза). Разберете повече за неприятния симптом и за ефективните начини за неговото овладяване.

Защо се стига до подути крака при разширени вени?

Подуването на краката при разширени вени се дължи на нарушено кръвообращение в областта на долните крайници. Състоянието се свързва с увреждане на венозните клапи, което възпрепятства връщането на кръвта обратно към сърцето.

Кога най-често се наблюдават подути крака вследствие на разширени вени?

Проблемът „подути крака като резултат от разширени вени“ се влошава най-вече през лятото. Провокиран е от високите температури. Горещото време води до отпускане на стените на периферните кръвоносни съдове и увеличаване притока на кръв към крайниците. Стремежът на тялото да поддържа нормална телесна температура предизвиква влошаване на състоянието на страдащите от разширени вени. Вследствие на нарушеното кръвообращение те задържат течности в тъканите около кръвоносните съдове и долните им крайници отичат.

Отоците на краката вследствие на разширени вени не трябва да се пренебрегват. Появата им изисква предприемане на адекватни мерки за справяне с тях. В случай че създават дискомфорт, посещението при специалист не бива да се отлага.

Ефективни методи за облекчаване на подути крака, причинени от разширени вени

Сред безвредни методи, към които човек може да прибегне, за да подобри състоянието си, са:

  • повече движение
  • потапяне на крайниците в съд със студена вода
  • чести почивки с повдигане на краката над нивото на сърцето
  • носене на комфортни обувки, които позволяват на ходилата да се движат свободно

За да е още по-силен ефектът от предложените начини за овладяване на проблема, специалистите у нас приканват засегнатите да се доверят на Ентан/Entan®. Универсалният съдов протектор съдейства за подобряване на кръвообращението и допринася за облекчаване на подути крака в резултат на разширени вени. Благотворното въздействие на продукта върху кръвотока в крайниците се дължи на мощните биофлавоноиди в състава му. Всяка растителна капсула доставя на организма 80 mg проантоцианидин и 40 mg стандартизиран екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони). Съставките се допълват и усилват ефекта си. Проведени са стотици проучвания, които доказват ефективността и безопасността им при проблеми от съдов характер.

Едно от най-големите предимства на Ентан е изцяло природният му произход и липсата на странични ефекти

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при продължителна употреба.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва да се приема редовно и продължително по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Може да се използва спокойно от вегани и вегетарианци, тъй като се предлага в иновативни растителни капсули (VGcaps), които не съдържат желатин.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
32
x
До 26% намаление на ЕНТАН