леки крака
Време за четене: ... минути
5
(1)

Лятото е сезонът, когато хроничните съдови заболявания се проявяват най-силно. Най-сериозен дискомфорт създават тези от тях, които засягат краката. В по-голям процент от случаите се касае за венозна недостатъчност (разширени вени). Отчита се пик на оплакванията от подуване и оток на глезените, усещане за постоянна тежест в краката. Причина за поява на тези проблеми е лошото оросяване на краката, което съдовите проблеми провокират. От друга страна лятото е сезонът на продължителните пътувания, които не само допълнително утежняват съдовите проблеми, но и създават риск от по-сериозни усложнения. А подобряването на кръвообращението и връщането на усещането за добре оросени и леки крака през лятото не е трудна задача.

Леки крака през лятото без съдови проблеми

Както споменахме венозната недостатъчност (разширени вени) е сред най честите причини за подуване и тежест в краката, особено през лятото. Разширените вени са социално значимо заболяване с прогресиращ характер. С летните горещини проявите на разширени вени се утежняват поради отпускането на кръвоносните съдове и по-обилният кръвоток през тях. Това засилва натиска върху съдовите стени, води до по-дълго задържане на кръвта в тях и засилване усещането за тежест в краката. Затова е важна своевременната протекция на вени, артерии, капиляри и лимфни съдове!

За леки крака през лятото е необходима универсална съдова протекция!

Почувствайте радостта от леките крака чрез пълна и рационална биофлавоноидна комбинация с цялостен ефект върху оросяването!

Такъв универсален съдов протектор е природният продукт Ентан / Entan®. Той съдържа две допълващи се съставки – Гинко билоба и проантоцианидин – осигуряващи рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху цялата съдова система.

Ентан значително подобрява периферното кръвообращение и стимулира оросяването на крайниците. Така премахва чувството за тежест и осигурява максимално усещане за отпочинали и леки крака. Укрепва съдовата стена, подобрява течливостта на кръвта и премахва възпалението и отока. Позитивният ефект се натрупва при продължителен прием, без да създава риск от нежелани странични ефекти.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: