кръвоносни съдове

Кои хранителни вещества могат да предпазят вените ви от опасни увреждания?

0
(0)

Вените са кръвоносните съдове, по които наситената с въглероден диоксид кръв се пренася от тъканите и органите до белия дроб, където се обогатява с кислород. Вените са податливи на различни увреждания, които могат да засегнат тяхната външна или вътрешна структура и да намалят функционалността им. Това може да има тежки и опасни последствия за целия организъм.
Един от най-честите венозни проблеми е развитието на разширени вени на краката. Той се появява при изтъняване, втвърдяване или намаляване еластичността на техните стени.

Поради чисто гравитационни причини кръвта от долните крайници се изпомпва трудно нагоре към сърцето. Благодарение на наличните съдови клапи в големите вени на краката се подпомага и улеснява кръвната циркулация през крайниците. Въпреки това при увреждане на съдовите стени кръвта във вените на краката започва да се задържа. Вследствие на това те стават болезнени, надуват се и лесно се забелязват под кожата. Разширените вени може да се появят на различни места по тялото и рискът за здравето да стане много по-сериозен.

При поява на разширени вени се прилагат няколко лечебни подхода. Благоприятно влияние може да окаже храненето. Изготвянето на правилен хранителен режим е един от методите за заздравяване структурата на вените, превенцията и преодоляването на този съдов проблем. Установено е, че продуктите, които съдържат витамин С помагат за поддържане здравето на вените. Той има изявено антиоксидантно действие и успешно неутрализира опасните свободни радикали.

За максимална ефективност витамин C трябва да се комбинира с прием на допълващи действието му противовъзпалителни фактори и биофлавоноиди. Изразено противовъзпалително действие има проантоцианидин – основен активен компонент в гроздовите семки. Биофлавоноидите са вещества, които допълват действието на витамин C и проантоцианидин. Един от най-богатите естествени източници на биофлавоноиди са листата на растението гинко билоба. Редовната консумацията на плодове и зеленчуци осигурява оптимален прием на витамин C.

Проантоцианидин и екстракт от гинко билоба може да се набавят с приема на природния продукт Ентан. Той оказва изключително благоприятно действие върху състоянието на кръвоносните съдове и кръвообръщението като цяло. Ето защо той е сред водещите продукти, които могат да допълнят терапията на хората с разширени вени или други сериозни съдови увреждания. За постигане на максимален ефект се приема по 3 капсули дневно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
5
x
Високо кръвно налягане (артериална хипертония)