Бабини рецепти срещу разширени вени
Време за четене: ... минути
5
(1)

Търсите ли бабини рецепти срещу разширени вени? Ако отговорът е „да“, то сте на правилното място. Бабините рецепти винаги са на помощ, във всяка ситуация. Разширените вени са често срещан проблем, който не само може да ви обезпокои визуално, но също може да причини болка и дискомфорт. Съществуват обаче различни методи като бабините рецепти срещу разширени вени, които могат да помогнат за облекчаване и дори предотвратят това състояние.

Бабини рецепти срещу разширени вени

Първата от бабините рецепти срещу разширени вени е тази с див кестен. Конският кестен е широколистно дърво, виреещо в горите на Югоизточна Европа. А, неговите плодове са сред най-добрите природни средства срещу разширени вени. В плодовете на конския кестен се съдържат вторичното растително вещество есцин, както и сапонин, имащи противовъзпалителни, вазоконстриктивни и вазопротективни свойства. Придружаващо външно лечение с гел или мехлем от конски кестен, също би донесло облекчение. И така, с този лек ще подпомогнете заздравяването на вашите разширени вени.

Твърди се, че гроздовите семена имат противовъзпалителни и антиоксидантни способности, поради което екстрактът от тях често се използва за лечение на нарушено кръвообращение, състояние, срещащо се и при разширените вени. И така, екстрактът от гроздови семки може значително да подобри вашата хроничната венозна недостатъчност.

Също така, екстрактът от борова кора може да лекува хронична венозна недостатъчност и произтичащите от нея проблеми, а това е възможно защото тя притежава антиоксидантни, антитромботични, вазодилативни, противовъзпалителни и стабилизиращи колагена ефекти.

Една от бабините рецепти срещу разширени вени включва билката зърнастец. Приемайте го под формата на чай и ще подобрите състоянието на разширените вени, хемороидите и кръвообращението. Чаят от билката се счита за добър източник на флавоноиди, включително и рутин, което е вторично растително вещество, служещо за основа на производството на много лекарства и препоръчващо се при различни съдови заболявания. Рутинът и неговите разпадни продукти, произвеждащи се по време на храносмилането, имат противовъзпалително, антиоксидантно и стимулиращо кръвта действие. Също така, той уплътнява и подобрява еластичността на съдовете, предотвратявайки подутите крака.

Освен бабини рецепти срещу разширени вени ще ви разкрием и ежедневни дейности, с които е добре да внимавате

Освен бабините рецепти срещу разширени вени, важно е да прилагате мерките, които ще ви споделим, за да подобрите вашето състояние.

Първото, което съветваме, е да не стоите прави или седнали за дълги периоди от време, в противен случай – кръвта ще се натрупа във вените, увеличавайки натиска върху тях и причинявайки по-лесно и бързо подуване на краката.

Не забравяйте да носите по-свободни дрехи, тъй като впитите такива могат да спрат притока на кръв, което не е желателно за подобни състояния.

Повдигайте краката си възможно по-често, но внимавайте, ако имате проблеми със сърцето.

Носете само удобни обувки и то с нормална височина на тока. Препоръчваме и студени душове на коленете и бедрата, които са много полезни, тъй като по този начин вие укрепвате кръвоносните съдове.

И, яжте храни, съдържащи витамин C, защото е доказано, че хората с такива проблеми имат недостиг на този витамин. Също така, той е изключително важен за лечебните процеси и регенерацията на богатите на колаген съдови стени.

Това бяха част от нашите най-любими бабини рецепти срещу разширени вени и съвети, които е добре да послушате, за да подобрите състоянието си. Погрижете се за здравето си и то ще ви се отблагодари!

Бабини рецепти срещу разширени вени и още нещо, при това напълно натурално

Специалистите в България препоръчват изцяло природния продукт Ентан / Entan®. С него, вие си гарантирате съдова протекция и широкоспектърно действие, благодарение на уникалния му състав. Комбинацията, която съдържа в себе си, а именно – Гинко Билоба (терпин лактони и флавон гликозиди) и проантоцианидин, спомага за подобрява оросяването на крайниците и кръвообращението. Освен това, неговият редовен прием предотвратява появата на тромбоцити и не позволява запушване на съдовете. Иновативната му растителна капсула го прави подходящ за вегани и вегетарианци. Има висок профил на безопасност и може да се приема продължително време – по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: