диабетната ретинопатия

Ентан ми помага в битката с диабетната ретинопатия

5
(1)

Мария Иванова, 51-годишна, от Плевен

Че имам диабет, се установи преди няколко години. Не ми се говори какво преживях, но след първия шок се cтeгнax и правя всичко възможно да водя нормален живот въпреки болестта и да не допусна усложненията й да ме изхвърлят от него преждевременно.

Лекарите ме предупредиха какви могат да бъдат те и като че ли най-много се стреснах от възможността да развия диабетна peтинoпaтия – хронично заболяване на очите, което е пряка последица от заболяването захарен диабет.

Учителка съм и без добро зрение трудно мога да си върша работата, да не говорим, че нелекувана диабетната ретинопатия води до слепота.

Като на всеки човек и на мен не ми се вярваше до последно, че ще ме постигне и това нещастие, но знаете, че злото никога не идва само.

За щастие имам близка със същия проблем, която положи много усилия да ме накара навреме да се консултирам със специалист и да започна лечение, без да чакам да се проявят признаци за нарушение на зрението.

Оказа се, че в нашия град има добри специалисти, които могат да помогнат, дори специализиран медицински център. Тя ме упъти към д-р Мая Мичева, която беше помогнала на нея самата.

Специалистката ми обясни, че загубата на зрение е прогресивна у диабетици с лош контрол върху кръвната захар. За съжаление пациентите, болни от диабет, търсели очен лекар едва след като започнат да губят зрение – когато лечението е вече трудно. Сподели, че често тя и колегите й офталмолози откриват диабета по промените в очното дъно. Първоначално зрението не е засегнато, но на по-късен етап настъпва нарушение на зрителната острота. Без лечение настъпва загуба на зрението.

Според нея бях отишла навреме – в по-ранен етап от заболяването. Предписа ми Ентан – 2×1 капсула след хранене, за подобряване на оросяването на ретината и укрепване на съдовата стена.

Ентан е природен продукт на фирма Борола. Д-р Мичева казва, че за нея той е уникален, защото е идеално балансирана комбинация от проантоцианидин и гинко билоба – влияе не само на микросъдовете, но и на останалите съдове в организма, което е много важно за пациенти, болни от диабет. Ентан укрепва съдовата стена, предотвратява адхезията на тромбоцитите и подобрява peoлoгиятa на кръвта. Подобрява кръвоснабдяването на ретината, доставяйки необходимите хранителни вещества и кислород. В резултат на това се предотвратява рискът от запушване на съдовете и поява на нови хеморагии и исхемични зони. Освен всичко това Ентан притежава мощно актиоксидантно действие и по този начин предпазва съдовете и клетките от увреждащото дeйствие на свободните радикали. Това дава основание на лекарите да са категорични, че Ентан е необходимост във всички стадии на диабетна ретинопатия, както и преди и след лазеркоагулация. Използван в посочената доза и при добър контрол на кръвната захар води до подобрение на състоянието – липса на нови хеморагии и исхемия. Като краен резултат има стабилизиране и подобрение на зрението. А пациентите са благодарни и доволни от пocтигнaтитe резултати.

Наистина е така, имах възможност да разговарям с доста пациенти в медициския център и разбрах, че специалистите му предписват Ентан освен при диабетна ретииопатия и винаги когато има нарушено кръвоснабдяване на ретината – при артериална хипертония, атеросклероза, хиперлипидемия и др. За лечение на малки ретинални хеморагии в периферията при хипертоници доза 2х1 капсули за б месеца дава добри резултати – резорбира се хеморагията и се предотвратява появата на нови кръвоизливи. При атеросклероза и повишени нива на холестерола същата доза води до подобрение в зрителните функции.

При мен комбинираха Ентан с още един природен продукт на фирма Борола – Околут Дуо. Вземах всеки ден и по 1 капсула Околут Дуо за 6 месеца. Тази комбинация Ентан – ОколутДуо се препоръчва от специалистите в по-напреднал етап на диабета, когато основното лечение е лазеркоагулацията, която запазва зрението и намалява риска от слепота. Вземат се успоредно с нея за укрепване на съдовата стена и подобряване на оросяването по схема: Ентан – 2×1 капсула и Околут Дуо – по 1 капсула за период минимум от 6 месеца.

Ентан е природен продукт с гарантирана безопасност, използвам го ежедневно и съм много удовлетворена от постигнатите резултати, както и от това, че курсът на лечение е на приемлива цена. Затова спокойно и убедено мога да го препоръчам на всички, които вече са развили или са застрашени
от диабет.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
21
x
До 26% намаление на ЕНТАН