диабетната ретинопатия
Време за четене: ... минути
5
(1)

Мария Иванова, 51-годишна, от Плевен

Че имам диабет, се установи преди няколко години. Не ми се говори какво преживях, но след първия шок се cтeгнax и правя всичко възможно да водя нормален живот въпреки болестта и да не допусна усложненията й да ме изхвърлят от него преждевременно.

Лекарите ме предупредиха какви могат да бъдат те и като че ли най-много се стреснах от възможността да развия диабетна peтинoпaтия – хронично заболяване на очите, което е пряка последица от заболяването захарен диабет.

Учителка съм и без добро зрение трудно мога да си върша работата, да не говорим, че нелекувана диабетната ретинопатия води до слепота.

Като на всеки човек и на мен не ми се вярваше до последно, че ще ме постигне и това нещастие, но знаете, че злото никога не идва само.

За щастие имам близка със същия проблем, която положи много усилия да ме накара навреме да се консултирам със специалист и да започна лечение, без да чакам да се проявят признаци за нарушение на зрението.

Оказа се, че в нашия град има добри специалисти, които могат да помогнат, дори специализиран медицински център. Тя ме упъти към д-р Мая Мичева, която беше помогнала на нея самата.

Специалистката ми обясни, че загубата на зрение е прогресивна у диабетици с лош контрол върху кръвната захар. За съжаление пациентите, болни от диабет, търсели очен лекар едва след като започнат да губят зрение – когато лечението е вече трудно. Сподели, че често тя и колегите й офталмолози откриват диабета по промените в очното дъно. Първоначално зрението не е засегнато, но на по-късен етап настъпва нарушение на зрителната острота. Без лечение настъпва загуба на зрението.

Според нея бях отишла навреме – в по-ранен етап от заболяването. Предписа ми Ентан – 2×1 капсула след хранене, за подобряване на оросяването на ретината и укрепване на съдовата стена.

Ентан е природен продукт на фирма Борола. Д-р Мичева казва, че за нея той е уникален, защото е идеално балансирана комбинация от проантоцианидин и гинко билоба – влияе не само на микросъдовете, но и на останалите съдове в организма, което е много важно за пациенти, болни от диабет. Ентан укрепва съдовата стена, предотвратява адхезията на тромбоцитите и подобрява peoлoгиятa на кръвта. Подобрява кръвоснабдяването на ретината, доставяйки необходимите хранителни вещества и кислород. В резултат на това се предотвратява рискът от запушване на съдовете и поява на нови хеморагии и исхемични зони. Освен всичко това Ентан притежава мощно актиоксидантно действие и по този начин предпазва съдовете и клетките от увреждащото дeйствие на свободните радикали. Това дава основание на лекарите да са категорични, че Ентан е необходимост във всички стадии на диабетна ретинопатия, както и преди и след лазеркоагулация. Използван в посочената доза и при добър контрол на кръвната захар води до подобрение на състоянието – липса на нови хеморагии и исхемия. Като краен резултат има стабилизиране и подобрение на зрението. А пациентите са благодарни и доволни от пocтигнaтитe резултати.

Наистина е така, имах възможност да разговарям с доста пациенти в медициския център и разбрах, че специалистите му предписват Ентан освен при диабетна ретииопатия и винаги когато има нарушено кръвоснабдяване на ретината – при артериална хипертония, атеросклероза, хиперлипидемия и др. За лечение на малки ретинални хеморагии в периферията при хипертоници доза 2х1 капсули за б месеца дава добри резултати – резорбира се хеморагията и се предотвратява появата на нови кръвоизливи. При атеросклероза и повишени нива на холестерола същата доза води до подобрение в зрителните функции.

При мен комбинираха Ентан с още един природен продукт на фирма Борола – Околут Дуо. Вземах всеки ден и по 1 капсула Околут Дуо за 6 месеца. Тази комбинация Ентан – ОколутДуо се препоръчва от специалистите в по-напреднал етап на диабета, когато основното лечение е лазеркоагулацията, която запазва зрението и намалява риска от слепота. Вземат се успоредно с нея за укрепване на съдовата стена и подобряване на оросяването по схема: Ентан – 2×1 капсула и Околут Дуо – по 1 капсула за период минимум от 6 месеца.

Ентан е природен продукт с гарантирана безопасност, използвам го ежедневно и съм много удовлетворена от постигнатите резултати, както и от това, че курсът на лечение е на приемлива цена. Затова спокойно и убедено мога да го препоръчам на всички, които вече са развили или са застрашени
от диабет.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: