мозъчното кръвообращение
Време за четене: ... минути
4.2
(48)

Виолета Гюрова, 56-годишна, от София

 

Винаги съм обичала слънцето, водата и плажа независимо дали на море, басейн или някъде из реките и язовирите в страната. Вече съм на възраст, но желанието ми не секва. Лошото е, че все по-трудно си намирам компания сред наборките приятелки и познати, с които някога прекарвахме чудесно заедно, докато мъжете ни предпочитаха бирата и картите на сянка.

Проблемите възникнаха заради разширените вени, които май са спътник на голяма част от жените, като понатрупат години и килограми. Когато това ми се случи и на мен преди 5 години, ми стана ясно защо плажната ни компания оредя. Който е имал такъв проблем, знае, че горещините и слънчевите бани са несъвместими с това страдание и подуването, болките и паренето в краката изцяло съсипват удоволствието от плажния ден.

Доста от моите познати са се примирли с проблема, не взимат никакви мерки и търпят. Приели са разширените вени като нещо неизбежно с годините – като бръчките, побеляването, деформирането на фиrурата. Шляпат в горещините с ниските чехли, защото трудно могат да обуят друго, дългите поли крият грозните възли пo краката им, походката ги състарява с години и са лишени от много от най-приятните летни изживявания. Не само от море и плаж, но и от екскурзия в планината, разходка в парка…

Когато при мен се появи този проблем, и моят личен лекар се опита да ме “успокои” с някаква подобна фраза – на моята възраст било нормално, почти всяка жена имала такъв проблем.

Ама аз не се предавам толкова лесно. Не приемам, че ще куцукам до края на живота си с натежалите крака, през деня ще се чудя как да ги вдигна някъде за отмора, а вечер ще се прибирам право вкъщи, да си рева от болки – без време бабичка.

Доста неща прочетох за разширените вени, никак не са за подценяване, големи проблеми могат да създадат, и до операции да се стигне и до инвалидизиране. Естествено, и всякакви предложения за нормализиране на състоянието прочетох. Ориентирах се към природните продукти. По принцип съм резервирана към лекарствата – едно оправят, 10 развалят. А от натуралните най-голямо доверие ми вдъхна това, което прочетох за Ентан.

Все пак не съм толкова самонадеяна – да взема решение, без да се консултирам. Направих го двустранно. Веднъж – с лекари, и втори път – с хора, които го използват заради разширените си вени.

Лекарите го препоръчват убедено. 3а тях Ентан е много ефективна комбинация от гинко билоба и проантоцианидин, най-мощния известен антиоксидант, който подобрява кръвоснабдяването и укрепва стените на кръвоносните съдове.

Но най-интересните му свойства ми разкри съседка, която засякох да си го купува в кварталната аптека. Според нея Ентан подмладява целия организъм. Тя го пие вече втора година, взела го заради разширените вени и наистина спасила краката си. Олекнало й и сякаш не ходела, а летяла. Но след З-4 месеца познатите взели да й казват, че не могат да я познаят, сякаш е преродена. Тогава осъзнала, че неусетно се е отървала и от други проблеми – мъчещите я хемороиди, световъртежа, шума в ушите, изневеряващата й памет и разсеяността.

Мога да свидетелствам, че жената действително като че ли живееше на по-бързи обороти – дори и говорът и погледът й се бяха променили, подмладили.

Започнах да взимам Ентан преди 2 години – по З капсули на ден, че направо бях окуцяла. Сега си глътвам по две капсули Ентан на ден, за да запазя постигнатото подобрение. А то е голямо – миналата година си възстанових ходенето на плаж. Със съседката сме си харесали един минерален басейн близо до София. Поне веднъж седмично сме там, не се даваме на по-младите и понякога взимам и внуците. Съвсем скоро ще ги водя и на море и ще припкам след тях по пясъка. Сватята не можела, че била стара и я болели краката. Всъщност сме наборки, ама не казвам на никого.




Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.2 / 5. Брой гласове: 48

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: