подобряване оросяването на мозъка
Време за четене: ... минути
4.8
(6)

Ежедневните грижи за подобряване на оросяването на мозъка не са излишен лукс, а жизненоважна необходимост. Полагането им е предпоставка за добро здраве и оптимално функциониране на най-сложно устроения орган на централната нервна система. Разберете кои са най-ефективните практики, които осигуряват мощно насищане на мозъчните тъкани с кислород.

Изпитани методи за подобряване оросяването на мозъка

Тренирайте

Аеробните упражнения оказват благотворно влияние върху кръвообращението. Умереното им практикуване увеличава притока на кръв към мозъка. Плувайте, карайте колело или тренирайте във фитнес залата редовно, за да се насладите на ползите от тях. Ако не сте спортна натура, може да се спрете на разходка в парка. Стремете се обаче тя да е по-енергична от обикновено и да е с продължителност между 30 и 50 минути.

Протягайте се повече

Протягането е условен рефлекс, който не само отпуска напрегнатите мускули и сухожилия, но и подобрява кръвообращението. Повишеният кръвоток се свързва с по-голям приток на кръв към мозъчните тъкани, повече кислород и хранителни вещества. Отделянето на няколко минути дневно за протягане е напълно достатъчно за добро оросяване на мозъка. В случай, че разполагате с повече време, може да практикувате специфичните упражнения за разтягане, познати като стречинг. Старайте се да ги изпълнявате правилно, без да напрягате гърба.

Практикувайте йога с цел подобряване оросяването на мозъка

При много йога пози (асани) главата се намира по-ниско от сърцето. Това благоприятства притока на кръв към мозъка. Една от най-ефективните и лесни за изпълнение асани за добро оросяване на мозъка е Випарита Карани, позната още като полусвещ. Единственото, което трябва да направите, е да легнете по гръб на пода с изправени крака до стената. Ръцете са отпуснати около тялото с длани нагоре. Дишането е спокойно и дълбоко.

Прием на биофлавоноиди – най-важната стъпка към подобряване оросяването на мозъка

Биофлавоноидите са водно-разтворими пигменти, които придават характерно жълто, оранжево и червено оцветяване на растенията, в които се съдържат. В последните години интересът към тях силно се завиши заради огромните им ползи за здравето. Редица изследвания сочат, че приемът на тези вещества със силно изявено антиоксидантно действие увеличава притока на кръв към мозъка. Високо съдържание на биофлавоноиди има в червеното грозде, ябълките, ягодите, малините, боровинките и касиса. Консумирането на тези плодове е от изключителна важност, но не може да достави на организма необходимото дневно количество пигменти за добро оросяване на мозъка.

За да се компенсира недостигът, е необходимо да се приемат природни продукти. Ентан / Entan® е изцяло натурално средство, което съдържат пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди. Всяка растителна капсула от универсалния съдов протектор доставя на организма оптимално количество проантоцианидин и екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони). Активните съставки на Ентан оказват положителен ефект върху кръвоносните съдове и в резултат подобряват оросяването на мозъка. Ентан се приема до 3 капсули на ден, след хранене, продължително време.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: