укрепване на кръвоносните съдове
Време за четене: ... минути
5
(5)

Всеки е наясно с това колко важно е тонизирането на мускулатурата на тялото, защото темата е широко дискутирана от години. Сега обаче ще се спрем на една не по-маловажна необходимост – поддържане и укрепване на кръвоносните съдове. Това е едно от важните условия за значително намаляване на риска от най-често срещаните здравни проблеми днес – сърдечно-съдовите заболявания.

Колко важно за здравето е укрепването на кръвоносните съдове?

Колкото тонусът на кръвоносните съдове е по-добър, толкова по-лесно преминава кръвта по тях и рискът от поява на проблеми с кръвообращението е по-нисък. При тези условия значително се намалява и натоварването на сърцето – при здрави съдове и нормално кръвообращение то изпомпва кръвта с минимални усилия и без да се претоварва. От друга страна увредените кръвоносни съдове със задебелени и нееластични стени и стеснен просвет оказват сериозно съпротивление и сърцето трябва да работи усърдно, за да изпомпва кръвта към тях. Това повишава сериозно риска от развитие на сърдечни проблеми.

Грижите за кръвоносните съдове започват със заздравяване на съдовия ендотел

Централно място в грижите за укрепване на кръвоносните съдове заема заздравяването на ендотела. Това е тънък слой клетки, покриващ вътрешността на кръвоносните съдове, който е в непрекъснат контакт с кръвта. Проучванията са показали, че ендотелните клетки са основните участници в регулирането на кръвообращението, кръвното налягане и патологичното формиране на тромби (кръвни съсиреци) в съдовете. За целта клетките на ендотела секретират вещества, които служат като сигнал за свиването и отпускането на кръвоносните съдове или за активиране на клетките, участващи в кръвосъсирването.
Здравите кръвоносни съдове са еластични и гъвкави и бързо се адаптират към ускоряването на пулса или покачването на кръвното налягане при силен стрес или при спортуване. При увреждане на ендотела обаче съдовете се втвърдяват и губят еластичността си, което е предпоставка за развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Ефективни мерки за заздравяване на ендотела, укрепване на кръвоносните съдове и осигуряване на по-добро кръвообращение

С цел укрепване на кръвоносните съдове и овладяване на съдовите нарушения е разработен природният продукт Ентан / Entan®. Много лекари препоръчват продукта на страдащите от разширени вени, периферна съдова болест, намалено оросяване на мозъка и крайниците, шум в ушите и световъртеж. Природните съставки на Ентан позволяват той да се ползва без ограничение във времето, за разлика от лекарствените средства за съдови проблеми, които трябва да се приемат за не повече от 3 месеца.

Пълната комбинация от биофлавоноиди в състава на Ентан осигурява широк спектър на действие, комбиниращ 6 основни ефекта:
– капиляротоничен ефект – подобряване на микроциркулацията и предотвратяване увреждането на ендотелните клетки
– венотоничен ефект – подобряване на венозния тонус
– веноконстриктивен ефект – стягане на гладката мускулатура на съдовата стена и свиване на периферните венозни съдове
– вазодилатиращ ефект – разширяване на артериалните кръвоносни съдове
– антиспазматичен ефект – намаляване спазъма на артериите, стимулиране секрецията на азотен оксид от ендотела и разширяване на артериолите
– подобряване на реологията на кръвта за предотвратяване слепването на тромбоцитите и образуването на тромби

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: