студено време кръвообращението

Студено време – ето как се отразява на кръвообращението

5
(3)

Ако сте от хората с вечно хладни ръце и крака по време на есенно-зимния сезон, е възможно характерното за този период студено време да се отразява на кръвообращението ви. В следващите редове споделяме как влияе захлаждането върху циркулацията на кръв в организма и съдовите патологии.

Кръвообращението през есенно-зимния сезон

Учените наблюдават следната тенденция по отношение на сърдечно-съдовите заболявания – със захлаждането на времето зачестяват случаите на инфаркт, инсулт и белодробна емболия. Една от причините е, че ниските температури провокират свиване на артериите и вените. Това оказва голямо натоварване върху кръвоносната система при пациенти с компрометирано кръвообращение. Възможно е в резултат на това сърдечният мускул да не се снабдява с необходимите количества кислород за правилното му функциониране и да последват сърдечно-съдови нарушения. Друга теория е, че при захлаждане организмът работи по-усилено, за да поддържа собствената си телесна температура. Този процес може да доведе до повишен вискозитет на кръвта и образуване на кръвни съсиреци.

За по-добро кръвообращение през студените месеци е препоръчително придържането към редовна физическа активност. Въпреки че ниските температури обикновено намаляват мотивацията за спорт, упражненията помагат на кръвоносната система като подобряват работата на сърцето и стимулират кръвообращението. Оптимално е да отделяте по 30 минути дневно за раздвижване на кръвта. За целта може да заложите на тренировка спрямо личните предпочитания – разходка, упражнения у дома и плуване са само част от възможностите.

Отразява ли се студеното време при разширени вени?

Разширените вени са сред най-честите съдови патологии, особено при жените. За хората, които страдат от венозна недостатъчност захлаждането на времето може да донесе облекчение. Характерните симптоми като тежест и умора в долните крайници, подуване, спазми и болка се срещат по-рядко през есенно-зимния сезон. Обикновено те са провокирани от повишения кръвоток през топлите месеци. Препоръките към пациенти с разширени вени през есенно-зимния сезон отново включват задължително движение.

За да подобрите кръвообращението, въпреки характерното за сезона студено време се доверете на…

Ентан/Entan® – универсален съдов протектор с натурален произход, който стимулира кръвообращението. Този ефект се дължи на лечебното растение Гинко билоба в комбинация с антиоксиданта проантоцианидин. Съдържащите се в екстракта от билката естествени биофлавоноиди (флавон гликозиди и терпин лактони) спомагат за заздравяване на кръвоносните съдове чрез възстановяване на ендотелната им функция. Приемът на продукта усилва микроциркулацията на кръвта към мозъка, органите и тъканите и подобрява циркулацията на периферната кръв и лимфата. Продуктът оказва благоприятно действие върху цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри, лимфни съдове. Може да се приема при различни съдови нарушения. Ефектът му се усилва при продължителна употреба.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
5
x
До 26% намаление на ЕНТАН