причини за лошо оросяване на крайниците
Време за четене: ... минути
4.7
(32)

В непосредствени причини за лошо оросяване на крайниците при възрастните хора могат да се превърнат фактори от начина на живот или някои заболявания. В редовете по-долу ще разгледаме най-често срещаните от тях.

Напредване на възрастта – една от основните причини за лошо оросяване на крайниците при възрастните хора

За съжаление, с напредване на годините се наблюдава известно влошаване на кръвообращението в крайниците. То се дължи на по-малка чувствителност на барорецепторите и задебеляване и загуба на гъвкавост на аортата. Тези естествени процеси повлияват кръвното налягане и съответно кръвообращението в тялото.

Заседнал начин на живот

Известно е, че правилното кръвообращение и работа на сърцето изискват добро ниво на ежедневна физическа активност. Тъй като повечето възрастни хора не могат да си позволят нужното ниво на движение в ежедневието, могат да изпитат проблеми с оросяването на крайниците.

Наднормено тегло и затлъстяване

Поради различни фактори, включително и някои заболявания, възрастните хора могат да имат наднормено тегло и различна степен на затлъстяване. Това затруднява изпомпването на кръв от сърцето и прилага допълнителна тежест върху долните крайници. Резултатът се изразява в нарушаване на циркулацията на кръвта.

Заболявания като главни причини за лошо оросяване на крайниците

Диабет

Захарната болест става причина за повишаване на кръвното налягане, подуване и влошаване на кръвообращението на крайниците. Диабетът може да причини още невропатия – състояние със симптоми като тези при лошо кръвообращение.

Атеросклероза

Задебеляването на артериите е честа причина за нарушаване на правилното кръвообращение. Множество фактори, сред които нездравословни навици, заседнал начин на живот, затлъстяване и диабет повишават риска от атеросклероза при възрастни. Затова е от огромно значение да се прилагат мерки за предпазване от развитието ѝ.

Периферна артериална болест

Заболяването се причинява от атеросклероза. Ограничава притока на кръв към краката и стъпалата, и може да създаде сериозни проблеми с кръвообращението.

Тромбоза на дълбоките вени

Състоянието се характеризира с образуване на кръвен съсирек, често в долните крайници, който блокира притока на кръв към крака. Ако този съсирек се освободи, може да причини животозастрашаваща белодробна емболия.

За правилно кръвообращение
За правилно кръвообращение

Венозна недостатъчност – също сред главните причини за лошо оросяване на крайниците

Проблеми с вените могат да се изпитат във всяка възраст, като преобладават при възрастните хора, в резултат на увреждане и разширяване на вените. Венозната недостатъчност причинява отоци на стъпалата, запушване на вените и потенциално може да доведе до тромбоза. Всички тези процеси влошават кръвообращението.

Решение срещу лошо оросяване на крайниците при възрастни

За да подобрят кръвообращението в крайниците, възрастните хора трябва на първо място да се погрижат за здравето на кръвоносните си съдове. Това могат да сторят започвайки прием на Ентан / Entan®. Продуктът е универсален съдов протектор, осигуряващ висококачествена грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Съставът му представлява пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди – екстракт от листата на Гинко билоба и най-мощният антиоксидант проантоцианидин. Действието на известната билка е пряко свързано с кръвоносната система. Подобрява микроциркулацията на кръвта и заздравява кръвоносните съдове. Проантоцианидин подобрява устойчивостта на капилярите и укрепва съдовата стена. Спомага за облекчаване на възпалението, отока и болката в крайниците. Продуктът благоприятно повлиява и други състояния, като нарушено мозъчно оросяване, атеросклероза и ретинопатии. Приема се по 1 капсула до 3 пъти дневно и не проявява странични ефекти.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 32

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: