тромбофлебит

Периферна съдова болест – роля на пола и възрастта

5
(1)

Периферна съдова болест е състояние на нарушено кръвообращение в зоната на крайниците. Заболяването засяга милиони хора по света, но никога досега не е обръщано толкова сериозно клинично внимание на провокиращите фактори за развитието му.

Ролята на няколко от тях е категорично доказана през миналата година след мащабно проучване на над 3 милиона пациенти с периферна съдова болест. Данните от него са представени на годишната среща на Американското кардиологично дружество. Те разкриват нови възможности както за профилактиката, така и за лечението на периферна съдова болест и други проблеми с кръвообращението.

Периферна съдова болест

Провокиращи фактори. Проучването, проведено в Института по кардиология към Университета в Ню Йорк, доказва провокиращата роля на пола и възрастта. Сред 3-те милиона наблюдавани пациенти са отчетени големи разлики в проявите на периферната съдова болест на база на тези 2 фактора.

Рискови групи. Установено е, че заболяването засяга по-често жени, отколкото мъже. Важно е да се отбележи, че редом с пола възрастта също има ключово влияние. Периферната съдова болест преобладава сред жените около и над средна възраст, като при тях и последствията са по-травматични. Имайки предвид, че в световен мащаб се отчита застаряване на населението, очаква се все повече хора да развиват периферна съдова болест.

За елиминиране на тази тенденция е важно да се действа с по-ефективни превантивни и лечебни методи. Проведеното проучване ще улесни тази задача. То доказва, че мъжете и жените, в зависимост от възрастта им, са различно предразположени към периферна съдова болест. Остава единствено да се полагат качествени профилактични грижи, особено при хората от рисковите групи.

Профилактика и лечение на периферна съдова болест

Комплексно решение и в двата случая предлага природният продукт Ентан/Entan®. Рационалната комбинация от Гинко билоба и проантоцианидин в състава на Ентан осигурява мощен 4-степенен ефект за подобряване на кръвообращението.

Ентан повлиява добре съдовия ендотел, премахва възпалението и отока, подобрява еластичността на съдовете и течливостта на кръвта, намалявайки риска от тромбози.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

11

Коментари

avatar