тромбофлебит
Време за четене: ... минути
5
(2)

Периферна съдова болест е състояние на нарушено кръвообращение в зоната на крайниците. Заболяването засяга милиони хора по света, но никога досега не е обръщано толкова сериозно клинично внимание на провокиращите фактори за развитието му.

Ролята на няколко от тях е категорично доказана през миналата година след мащабно проучване на над 3 милиона пациенти с периферна съдова болест. Данните от него са представени на годишната среща на Американското кардиологично дружество. Те разкриват нови възможности както за профилактиката, така и за лечението на периферна съдова болест и други проблеми с кръвообращението.

Периферна съдова болест

Провокиращи фактори. Проучването, проведено в Института по кардиология към Университета в Ню Йорк, доказва провокиращата роля на пола и възрастта. Сред 3-те милиона наблюдавани пациенти са отчетени големи разлики в проявите на периферната съдова болест на база на тези 2 фактора.

Рискови групи. Установено е, че заболяването засяга по-често жени, отколкото мъже. Важно е да се отбележи, че редом с пола възрастта също има ключово влияние. Периферната съдова болест преобладава сред жените около и над средна възраст, като при тях и последствията са по-травматични. Имайки предвид, че в световен мащаб се отчита застаряване на населението, очаква се все повече хора да развиват периферна съдова болест.

За елиминиране на тази тенденция е важно да се действа с по-ефективни превантивни и лечебни методи. Проведеното проучване ще улесни тази задача. То доказва, че мъжете и жените, в зависимост от възрастта им, са различно предразположени към периферна съдова болест. Остава единствено да се полагат качествени профилактични грижи, особено при хората от рисковите групи.

Профилактика и лечение на периферна съдова болест

Комплексно решение и в двата случая предлага природният продукт Ентан / Entan®. Рационалната комбинация от Гинко билоба и проантоцианидин в състава на Ентан осигурява мощен 4-степенен ефект за подобряване на кръвообращението.

Ентан повлиява добре съдовия ендотел, премахва възпалението и отока, подобрява еластичността на съдовете и течливостта на кръвта, намалявайки риска от тромбози.

 

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: