периферна съдова болест

Периферна съдова болест – кой е най-застрашен?

Периферна съдова болест е състояние, при което кръвообращението в периферните зони на тялото е нарушено и до тях не достигат достатъчно кислород и хранителни вещества. В дългосрочен план периферната съдова болест крие рискове от увреждане на тъканите в засегнатите зони. Важно е да се отбележи, че състоянието е прогресивно и не отшумява от само себе си. За забавяне на прогресията му се изискват специфични мерки за укрепване на кръвоносните съдове и стимулиране на кръвообращението.

От периферна съдова болест страдат милиони хора по света. Причините за развитие на заболяването са много и разнообразни. Отчитат се и няколко фактора, които значително повишават риска от периферна съдова болест, които ще бъдат тема на настоящата публикация. Ще посочим и доказано ефикасно средство за дългосрочно забавяне на прогресията и овладяване на заболяването.

Периферна съдова болест – рискови фактори

Статистиката сочи, че по-голяма част от засегнатите от периферна съдова болест са мъже. Болшинството от тях са на възраст над 50-години. Полът и възрастта предразполагат към това заболяване, но има още няколко странични фактора, които допълнително засилват влиянието им.

Периферна съдова болест застрашава най-сериозно хората, които:

  • имат висок лош холестерол и триглицериди и нисък добър холестерол
  • страдат от диабет (тип 1 или тип 2)
  • имат високо кръвно налягане
  • пушат редовно
  • не са физически активни
  • имат фамилна обремененост и роднини, страдащи от съдови заболявания

Рисковите фактори за развитие на периферна съдова болест са кумулативни, т.е. негативният им ефект се натрупва с времето. Излагането на повече от един от тях не само увеличава риска от заболяването, но и значително утежнява симптомите му. Хората, изложени на тези фактори, е добре да полагат профилактични грижи за съдовете си и да обръщат сериозно внимание още при първи симптоми на периферна съдова болест или друг съдов проблем.

Периферна съдова болест – терапевтичен подход

Благоприятен ефект за овладяване на периферна съдова болест има природният продукт Ентан/Entan®. Много научни проучвания доказват ефективността на Ентан по отношение стимулирането на кръвната циркулация и подобряване на периферното кръвообращение.

Ентан действа добре върху стените на всички кръвоносните съдове, включително най-малките капиляри в периферните зони на тялото. Предотвратява слепването между тромбоцитите и подобрява течливостта на кръвта. Всичко това помага за по-пълноценно кръвоснабдяване на крайниците и облекчаването на симптомите на периферна съдова болест. Така действието на Ентан редуцира влиянието на посочените по-горе фактори, влияещи негативно на кръвоносните съдове и кръвообращението.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

21

Коментари

avatar