добро кръвообращение

Поддържане на добро кръвообращение с домашни трикове

Ако искаме да се радваме на желязно здраве, трябва да полагаме ежедневни грижи в посока по-добро кръвообращение. Кои са ефективните домашни практики за поддържане на кръвната циркулация в оптимално състояние ще разберем в редовете по-долу.

Изпитани методи в домашни условия за добро кръвообращение

Сухо четкане

Това е един от най-лесните и ефективни начини за подобряване циркулацията на кръвта у дома. В резултат на процедурата притокът на кръв в третираните зони се повишава значително, а тъканите се насищат мощно с кислород. Единственото пособие, което ни е необходимо, за да се насладим на ползите от сухото четкане, е специална четка с меки растителни косми. След като се снабдим с нея от близката дрогерия, можем да пристъпим към изпълнението на специалния ритуал с благотворен ефект върху кръвообращението. За целта е необходимо да масажираме кожата с дълбоки кръгови движения, без да прилагаме излишен натиск. Този съвет е в сила най-вече за деликатните части от тялото и зоната около сърцето. Ограничения относно прилагането на сухото четкане съществуват единствено за хората с разширени вени.

Контрастни душове

Последователното обливане на тялото с топли и студени душове е древна практика, използвана от нашите предци, за постигане на по-добро кръвообращение. Рязката промяна в температурата на водата при къпане кара лимфните съдове да се свиват и разпускат. В резултат на това лимфният дренаж се увеличава.

Прилагането на хидротерапевтичния метод се препоръчва горещо при редица съдови патологии и в частност синдром на Рейно. Хипертониците, претърпелите инфаркт и страдащите от студова алергия трябва да го избягват.

Подскоци

Освен за извайване на стегнати и стройни бедра подскоците от стоеж са особено ефективни и за добро кръвообращение. За правилното им изпълнение обаче е необходимо да спазваме някои основни правила. Препоръчително е гърбът да е изправен, ръцете да са отпуснати до тялото, а краката да са на ширината на раменете. След заемане на правилна изходна позиция трябва приклекнем леко и да отскочим, колкото е възможно по-високо. Добре е да направим 3 сесии с по 10 повторения.

Използване на природни средства за здрави съдове и добро кръвообращение

Първи избор на специалистите у нас за поддържане на нормална циркулация на кръвта е природният продукт Ентан/Entan®. Благодарение на пълната биофлавоноидна комбинация от проантоцианидин и Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони), той повлиява благоприятно цялото съдово дърво. Редица изследвания сочат, че при редовна и продължителна употреба Ентан укрепва стените на артериите, вените, капилярите и лимфните съдове. Възстановява ендотелната функция и подобрява течливостта на кръвта.

Продуктът има отлична поносимост и удобен прием. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при дълговременна употреба. Подходящ е за вегани и вегетарианци.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

28

Коментари

avatar