студени крака през лятото
Време за четене: ... минути
5
(7)

Усещането за „студени крака през лятото“ създава не само дискомфорт. Ледените крайници, дори и през най-топлите летни дни, често са признак за нарушено кръвообращение. И ако дълго сте игнорирали проблема – време е да вземете решението в свои ръце! Последвайте стъпките, които ще ви предложим, за да подобрите кръвообращението и да забравите за студените крайници.

При студени крака през лятото – дайте приоритет на физическите упражнения

От студени крака най-често страдат хората, които прекарват работния си ден в седнало положение. Те имат най-голяма нужда от повишаване на двигателната активност, особено през лятото. Тогава проблемът е най-осезаем. Освен заниманието с физическа активност по избор, специалистите съветват на работното място да правим и кратък периодичен стречинг и смяна на позицията на тялото.

Студените крайници „обичат“ топлите вани

Независимо от сезона, ваната с топла вода е идеален начин за релаксация и подобряване на кръвообращението. Топлата ваничка за крака е приятно и удобно средство за справяне със студените крайници. Добавете соли или етерични масла във вода с по-висока температура. Тази комбинация ще загрее краката, както и ще снеме натрупания стрес и тежест в долните крайници.

Затоплящ масаж „топи“ ледените крайници

Масаж е идеята, която винаги звучи добре! Отдайте си заслуженото удоволствие от загряващия масаж. Той подобрява циркулацията на кръвта, отпуска напрегнатите мускули и отнема излишното напрежение. Използвайте гелове или кремове със загряващо действие за по-голям ефект. За допълнителна стимулация на кръвообращението, обуйте затоплящи чорапи или поставете краката си на загряващи постелки.

Студени крака през лятото се топлят със загряващи храни и подправки

Включете в лятното си меню повече храни, богати на ликопен (домати, грейпфрут, моркови, дини). Този естествен пигмент премахва натрупванията по стените на артериите, главна причина за лошо кръвообращение.

Освен споменатите червени плодове и зеленчуци, полезни за кръвообращението са и лютивите. Червената люта чушка комбинира в себе си и двете характеристики. В сурово състояние или като подправка, не я изключвайте от менюто си. Не забравяйте също куркумата и джинджифила – най-известните с благотворното си действие за добро кръвообращение.

Гинко билоба – незаменимото средство в борбата със студените крайници

Оглавяващо класацията ни като най-доброто средство за отлично кръвообращение е Гинко билоба. Основното действие на растението, познато от векове, е пряко свързано с кръвоносната система. Приемът на екстракт от Гинко билоба има благоприятно влияние при студени ръце и крака, световъртеж, шум в ушите, нарушена памет и концентрация. В най-чиста и пълна форма ще го откриете в природния продукт Ентан / Entan®.

Ентан съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди, осигуряващи активна грижа за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Това прави Ентан универсален съдов протектор с мощно действие. Като допълнение към състава е добавен най-силният антиоксидант проантоцианидин, проявяващ многостранно благотворно действие върху организма.

Ентан се приема още при разширени вени, хемороиди, ретинопатии, диабет и атеросклероза. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно и няма противопоказания.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: