подуване на краката при топло време
Време за четене: ... минути
4.3
(6)

Много хора страдат от подуване на краката при топло време. Проблемът е резултат от естествения механизъм на охлаждане на тялото. При топло време, вените, най-често в долните крайници, се разширяват, и пропускат течности в съседните тъкани. Разширяването на вените е нормален процес, който обаче затруднява изпомпването на кръв обратно към сърцето. Лошото кръвообращение води до задържане на течности около глезените и стъпалата, и причинява подуване и дискомфорт. Какво спомага за овладяване на проблема – продължете с четенето, за да научите!

Изпитани в практиката методи срещу подуване на краката

Контрастна вана с билкова добавка

За да облекчите дискомфорта, потопете краката в студена вода за 3 минути. След това ги поставете във вода с висока температура за 1 минута. Добавете и листенца мента във ваничката за крака, за да стимулирате кръвообращението.

Ваничка с лечебна сол

Епсомовата или английска сол, представлява магнезиев сулфат, който е популярно средство за облекчаване на подуването на краката. Спомага за стимулиране на циркулацията на кръвта, намаляване на болката и отоците в долните крайници, действа отпускащо и спазмолитично. За целта, краката се накисват за 15 минути в топла вода с добавени 60 грама английска сол. Терапията се извършва до 3 пъти седмично.

Масаж на краката с масло от лайка

Редовният масаж подобрява микроциркулацията на кръвта и премахва отока и задържането на течности в долните крайници. Едно от маслата, които силно се препоръчват за намаляване на подуването на краката, е маслото от лайка. То е известно с противовъзпалителните си свойства и действа релаксиращо и облекчаващо дискомфорта от отеклите крака. Масажирайте всеки ден краката, като използвате и двете си ръце. Прилагайте лек натиск и масажирайте в посока от глезените към сърцето. По този начин стимулирате правилното кръвообращение.

Гинко билоба срещу подуване на краката при топло време

Билката е прочута от векове с множеството си лековити свойства. Тя има мощен ефект върху кръвообращението, като стимулира микроциркулацията на кръвта, засилва оросяването на мозъка и крайниците, и подобрява паметта и концентрацията. Доказано облекчава редица съдови нарушения, включително и подуване на краката и разширени вени. Приемът ѝ в началото на пролетта е особено препоръчителен за профилактика на тези често срещани проблеми, които се обострят със затопляне на времето.

Високопречистен и стандартизиран екстракт от Гинко билоба, в комбинация с мощния антиоксидант проантоцианидин за още по-силен лечебен ефект, ще откриете в Ентан / Entan®. Продуктът е познат сред множеството доволни пациенти като универсален съдов протектор с невероятно действие върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Ентан подобрява кръвообращението и кръвоснабдяването на мозъка, вестибуларния апарат, ретината и крайниците. Повишава венозния тонус, намалява отока и засилва лимфния дренаж. Облекчава болката, умората и тежестта в долните крайници.

Приемът на Ентан няма противопоказания. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: