кръвообращение подобряване
Време за четене: ... минути
5
(5)

Диетата е ценен помощник в мисията за подобряване на нашето кръвообращение. Нека видим кои храни и напитки непременно трябва да включим в нея, за да се радваме на здрава кръвоносна система.

Най-ценните природни дарове за подобряване на нашето кръвообращение

Люти чушки – верен партньор за осигуряване на по-добро кръвообращение

Благотворният им ефект се дължи на обилното количество витамин C и капсаицин в състава им. Водноразтворимият витамин подобрява еластичността на кръвоносните съдове. Веществото, което придава пикантния вкус на чушките, пък увеличава притока на кръв към всички тъкани в тялото. Разбира се, с лютото не бива да се прекалява. Предупреждението важи с особена сила за хората с чувствителен стомах.

Цитрусови плодове

Цитрусите са изключително полезни. Причината е, че са богат източник на витамин С, който както вече споменахме, се грижи за здравето на кръвоносните съдове. Освен това предотвратява натрупването на мастни плаки по кръвоносните стени и така способства за намаляване на сърдечно-съдовия риск. Първенци по съдържание на витамин С са портокалите, лимоните, грейпфрутът, папаята и гуавата. Именно поради това те непременно трябва да присъстват в ежедневното ни меню.

Джинджифил – отлично средство за подобряване на нашето кръвообращение

Тайната на коренът с причудлива форма и мирис на лимон е се крие в комбинацията от магнезий и цинк в състава му, които стимулират движението на кръвта в цялото тяло. Препоръчително е да го консумираме в сурово състояние, за да извлечем максимална полза.

Тиквени семки

Тиквените семки са незаменими за подобряване на кръвообращението. Благодарение на изобилието от витамин Е, което доставят на организма, те понижават вискозитета (гъстотата) на кръвта и по този начин предпазват от образуване на тромби. Най-добре е да ги използваме в сурово състояние като добавка към различни салати.

Вода

Приемът на живителната течност спомага не само за елиминиране на токсините от организма, но и за подобряване на кръвообращението. Ето защо е необходимо да поддържаме оптимален воден баланс в тялото. За целта е добре да изпиваме минимум 1,5-2 л вода дневно.

Още един дар от природата за подобряване на нашето кръвообращение

За да усилим положителния ефект на диетата върху циркулацията на кръвта в тялото, можем спокойно да заложим на Ентан / Entan®. Вдъхновен изцяло от природата, този универсален съдов протектор съдържа пълен набор от биофлавоноиди, които допринасят за подобряване на кръвообращението.

Всяка растителна капсула Ентан съчетава в себе си силата на Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин. В резултат на рационалния си състав продуктът подобрява микроциркулацията, увеличава венозния тонус и заздравява стените на кръвоносните съдове.

Активните съставки се нуждаят от време, за да разгърнат напълно потенциала си. За постигане на оптимален резултат се препоръчва Ентан да се приема продължително време по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Няма данни за нежелани реакции и е подходящ за продължителна употреба. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: