облекчаване на шум в ушите

Облекчаване на шум в ушите – полезни практики

0
(0)

За щастие, съществуват стратегии за облекчаване на шум в ушите, които са от голяма полза за нормализиране начина на живот на страдащите. Запознайте се с изпитаните методи в следващите редове!

Изпитани съвети за облекчаване на шум в ушите

  • Ограничете максимално стреса в ежедневието си. Силното нервно напрежение има негативен ефект върху чувствителните слухови рецептори на слуховата система.
  • Отпочивайте качествено и се старайте да не се преуморявате.
  • Избягвайте приема на кафе, алкохол и тютюн. Съдържащите се в тях стимулиращи вещества – кофеин, танин и никотин – превъзбуждат нервната система и обострят шума в ушите.
  • Ограничете солта. Злоупотребата с натриев хлорид води до задържане на вода в организма. В резултат притокът на кръв в ушите значително нараства, налягането върху слуховата сетивна система се увеличава и пищенето става нетърпимо.
  • Стремете се да ограничите приема на храни с високо съдържание на наситени мазнини. Сред тях са преработените меса, хидрогенирани масла (палмово и кокосово), твърдите сирена и пълномасленото мляко. Те увеличават нивото на липопротеините с ниска плътност (LDL). Високият „лош“ холестерол е предпоставка за повишаване на интензивността на шума в ушите.
  • Не се излагайте на прекомерен шум. Високите децибели повишават шума в ушите. При необходимост използвайте предпазни средства за защита на слуха (антифони).

Погрижете се за добрия си сън

  • Спете на висока възглавница. Тя оказва благоприятен ефект върху мозъчното кръвообращение и намалява неприятния тинитус (шум в ушите).
  • Използвайте звука на тиктакащия часовник и едва доловимата музика за фон през нощта. Те „блокират“ шума в ушите, който противно на логиката се усилва, когато е тихо.

Изпробвайте алтернативни методи

Резултатите от редица изследвания сочат, че акупунктурата, хипнозата и магнитната терапия се отразяват благотворно на засегнатите.

Изберете качествена природна грижа за облекчаване на шум в ушите

При поява на шум в ушите, потърсете помощ от опитен отоневролог. Освен че ще ви запознае детайлно със същността на шума в ушите, той ще даде и адекватно решение на проблема.

Обикновено средство на първи избор при лечение на тинитус у нас е Ентан/Entan®. Този изцяло природен продукт залага на пълната и рационална комбинация от екстракт от Гинко билоба и проантоцианидин в състава си. Научно доказано е, че флавон гликозидите и терпин лактоните в Гинко билоба оказват благотворно действие при шум в ушите, подобрявайки кръвообращението към вътрешното ухо. Проантоцианидинът, един от най-мощните антиоксиданти, известен на човечеството, усилва техния ефект, като укрепва кръвоносните съдове и възстановява кръвотока в организма. Активните съставки се предлагат в иновативна технологична форма – VGcaps (растителни капсули), подходящи за вегетарианци и вегани.

Ентан е естествен продукт без странични ефекти. Приемът му се осъществява по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
24
x
Високо кръвно налягане (артериална хипертония)