при шум в ушите
Време за четене: ... минути
5
(1)

При шум в ушите засегнатите съобщават за непрестанно звънене, бучене, пищене, щракане или бръмчене в едното или и в двете уши. Никой друг освен страдащите не може да чуе шума, защото той не идва от външен източник. Но въпреки, че само те го чуват, той е реален проблем, който има нужда от решение.

При шум в ушите – къде се коренят причините за състоянието?

Тинитус (шум в ушите) се появява в резултат на различни физически състояния и не е свързано с психичен проблем. Една от най-честите причини за шум в ушите е излагането на силен шум. Може да се появи и вследствие на стрес, смущения от съдов произход, загуба на слух или нараняване в областта на ухото или главата.

Определени храни и напитки също могат да влошат състоянието. Сред тях са:

  • Напитки, съдържащи кофеин: кафе, енергийни напитки или някои видове чай
  • Алкохол
  • Солени храни

Как да подобрим състоянието си при шум в ушите?

Макар за мнозина да е повод за притеснение, тинитус обикновено не е знак за сериозен здравословен проблем. Въпреки че при някои хора се наблюдава влошаване с напредване на възрастта, шумът в ушите може да се подобри чрез правилна терапия.

За облекчаване на състоянието се препоръчват промени в начина на живот, но е необходимо да се приложат успоредно с предписаното от специалист лечение.

Звукова терапия

Колкото и странно да звучи, шумът в ушите е по-силен и неприятен, когато около вас е тихо. Приложете някои от следните съвети, за да неутрализирате неприятния шум в ушите:

  • Лека, приятна музика на заден фон
  • Слушане на радио
  • Пускане на вентилатор или друг източник на постоянен шум, който да отклони вниманието ви към шума, който звучи в главата
  • Достатъчно сън и пълноценна почивка. Умората е честа причина за влошаване на състоянието.

При шум в ушите – природно решение на проблема

Гинко Билоба е едно от най-ефективните натурални средства за облекчаване на шума в ушите. Това се дължи на факта, че именно екстракт от растението се използва за подобряване на кръвния поток. Същевременно, Гинко билоба понижава кръвното налягане и повлиява благоприятно шума в ушите.

Изпитано средство срещу тинитус е природният продукт Ентан / Entan®, който съдържа екстракт от листата на Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони), в комбинация с проантоцианидин. Той е мощен антиоксидант, който действа благоприятно при проблеми с кръвоносните съдове от различно естество.

Ентан представлява пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди. Продуктът повлияват добре както шума в ушите, така и други състояния като световъртеж, ретинопатии, разширени вени, атеросклероза и артериална недостатъчност.

Ентан е универсален съдов протектор, който няма странични ефекти и е предназначен за продължителна употреба. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: