при шум в ушите

При шум в ушите – методи за облекчаване на състоянието

При шум в ушите засегнатите съобщават за непрестанно звънене, бучене, пищене, щракане или бръмчене в едното или и в двете уши. Никой друг освен страдащите не може да чуе шума, защото той не идва от външен източник. Но въпреки, че само те го чуват, той е реален проблем, който има нужда от решение.

При шум в ушите – къде се коренят причините за състоянието?

Тинитус (шум в ушите) се появява в резултат на различни физически състояния и не е свързано с психичен проблем. Една от най-честите причини за шум в ушите е излагането на силен шум. Може да се появи и вследствие на стрес, смущения от съдов произход, загуба на слух или нараняване в областта на ухото или главата.

Определени храни и напитки също могат да влошат състоянието. Сред тях са:

  • Напитки, съдържащи кофеин: кафе, енергийни напитки или някои видове чай
  • Алкохол
  • Солени храни

Как да подобрим състоянието си при шум в ушите?

Макар за мнозина да е повод за притеснение, тинитус обикновено не е знак за сериозен здравословен проблем. Въпреки че при някои хора се наблюдава влошаване с напредване на възрастта, шумът в ушите може да се подобри чрез правилна терапия.

За облекчаване на състоянието се препоръчват промени в начина на живот, но е необходимо да се приложат успоредно с предписаното от специалист лечение.

Звукова терапия

Колкото и странно да звучи, шумът в ушите е по-силен и неприятен, когато около вас е тихо. Приложете някои от следните съвети, за да неутрализирате неприятния шум в ушите:

  • Лека, приятна музика на заден фон
  • Слушане на радио
  • Пускане на вентилатор или друг източник на постоянен шум, който да отклони вниманието ви към шума, който звучи в главата
  • Достатъчно сън и пълноценна почивка. Умората е честа причина за влошаване на състоянието.

При шум в ушите – природно решение на проблема

Гинко Билоба е едно от най-ефективните натурални средства за облекчаване на шума в ушите. Това се дължи на факта, че именно екстракт от растението се използва за подобряване на кръвния поток. Същевременно, Гинко билоба понижава кръвното налягане и повлиява благоприятно шума в ушите.

Изпитано средство срещу тинитус е природният продукт Ентан/Entan®, който съдържа екстракт от листата на Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони), в комбинация с проантоцианидин. Той е мощен антиоксидант, който действа благоприятно при проблеми с кръвоносните съдове от различно естество.

Ентан представлява пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди. Продуктът повлияват добре както шума в ушите, така и други състояния като световъртеж, ретинопатии, разширени вени, атеросклероза и артериална недостатъчност.

Ентан е универсален съдов протектор, който няма странични ефекти и е предназначен за продължителна употреба. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

14

Коментари

avatar