шум в ушите през нощта
Време за четене: ... минути
4.7
(19)

Засегнатите от шум в ушите през нощта често страдат от нарушения на съня. Как да се заглуши неприятното звънтене в ушите и да се подобри качеството на нощната почивка – узнайте в следващите редове.

НЕ на тихата обстановка в спалнята

Хората, страдащи от тинитус (шум в ушите), изпитват трудност при заспиване в тиха спалня. За тях е полезно да използват т.н. бял шум или други звуци, подходящи за слушане по време на сън. Те прикриват неприятното звънтене в ушите и помагат на засегнатия да заспи по-лесно и да си осигури пълноценни часове сън.

Практикуване на осъзната медитация за облекчаване на шум в ушите през нощта

Използването на осъзната медитация е удачен, алтернативен начин за овладяване на шума в ушите и подобряване на съня. Тази форма на медитация се фокусира върху отпускане на тялото и насочване на съзнанието към дишането. Всеки път, когато мислите на засегнатия бягат ту към стресови ситуации от ежедневието, ту към дразнещия шум в ушите, той трябва да ги пренасочи към естествения процес на дишане. Добре е да се започне с 5-минутна сесия, като времетраенето се увеличава с натрупване на опит. Практикуването на осъзната медитация е особено препоръчително преди сън за по-бързо и лесно заспиване.

Ароматерапия

„Ангажирането” на обонянието с приятни аромати съдейства за облекчаване на напрежението, създадено от непрекъснатия шум в ушите. Уханията на лавандула, жасмин и ванилия успокояват ума и тялото, и помагат за заспиване без затруднения. Ароматерапията може успешно да се съчетае с музикотерапия и други техники за релаксация, като осъзнатата медитация.

По-рядко използване на тапи за уши

Тапите за уши са ефективен начин за предпазване на слуха от опасно високи звуци и шумове. На хората с тинитус не се препоръчва да използват постоянно тапи за уши, за да се справят с шума в ушите по време на сън. Те ограничават идващите отвън звуци, като могат да направят звънтенето в ушите още по-осезаемо. Прекаленото носене на тапи за уши може да причини и натрупване на церумен (ушна кал) – още една потенциална причина за тинитус.

Прием на природна комбинация от биофлавоноиди срещу шум в ушите през нощта

Укрепването на кръвоносните съдове и подобряването на кръвообращението към вътрешното ухо са в основата на овладяването на шума в ушите. За изпълнението на тези задачи може да се заложи на продукт, съдържащ рационално съчетание от биофлавоноиди. Тези естествени вещества проявяват множество ползи при периферни съдови проблеми, какъвто е и шумът в ушите. Пълна, висококачествена комбинация от биофлавоноиди с доказан в множество проучвания ефект, ще откриете в Ентан / Entan®. Продуктът представлява универсален натурален съдов протектор, оказващ пълна грижа за всички кръвоносни съдове. Приемът му укрепва съдовете, подобрява течливостта на кръвта, и оросяването на ретината, мозъка, вестибуларния апарат и крайниците. Засилва кръвообращението към вътрешното ухо и проявява мощен антиоксидантен ефект.
Продуктът е предназначен за продължителна употреба, като не проявява странични действия.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: