шум в ушите причина
Време за четене: ... минути
3.7
(3)

Наранявания в областта на главата и шията са причина за появата на шум в ушите (тинитус) при всеки десети човек. Това е заключението на учени от Здравната служба в Орегон и Университетската клиника по ушно-носно-гърлени болести. В следващите редове ще узнаете как са достигнали до него.

Как изследователите установяват, че травмите на главата и шията са причина за шум в ушите?

Научният екип провежда изследване сред 2 400 пациенти с тинитус. Участниците са запитани за главната причина, която е довела до хроничен шум в ушите. Повече от 12% от анкетираните сочат като първопричина за поява на оплакването нараняване на главата или шията. При една трета от тях неприятното усещане за бучене в ушите се отключва, след инцидент, свързан с еднократен удар в главата или шията. При останалите две трети неприятното състояние е резултат от многократни удари по главата или от съчетани травми на главата и шията.

Членовете на групата, чийто проблем е провокиран от увреждания на главата или шията, имат значително по-занижено качество на живот. При тях шумът в ушите е съпроводен от спад в концентрацията, нарушения в паметта, смущения в съня и невъзможност за отпочиване. Освен това честотата на шума, регистриран от слуховия им анализатор, е три пъти по-висока, отколкото при останалите потърпевши. Количествената оценка на симптомите, причинени от шума в ушите, свидетелства за тежко изразена симптоматика.

Страдащите от шум в ушите вследствие на нараняване в областта на главата или шията, се обръщат по-бързо за помощ към специалист. Обикновено това се случва около 2,3 г. след появата на проблема. За сравнение, останалите пациенти с тинитус посещават кабинета на отоневролог приблизително 6,9 години след началото на оплакването.

По какъв начин да се преодолее шум в ушите, провокиран от наранявания на главата и шията?

Американските учени приканват хората с шум в ушите, независимо от причината, довела до появата му, да не отлагат посещението при лекар. Навременно мерки трябва да се вземат, тъй като тинитусът може да прогресира до форма, която сериозно застрашава слуха. Видни български специалисти УНГ се присъединяват към призива на своите колеги. Те горещо препоръчват на засегнатите да заложат на Ентан / Entan®, за да се справят с проблема. Универсалният съдов протектор успешно се прилага за лечение на проблеми с периферното кръвообращение, какъвто е тинитус. Безотказното му действие се дължи на рационалната комбинация от биовлавоноиди в състава му. Всяка растителна капсула от Ентан доставя на организма оптимално количество биофлавоноидни съединения (флавон гликозиди и терпин лактони), извлечени от листата на Гинко билоба. Действието им е допълнено от проантоцианидин – един от най-мощните антиоксиданти, познат на човечеството, който е производен на флавоноидите.

При редовен и продължителен прием на Ентан силата на шумът в ушите прогресивно намалява. Начинът на живот на страдащия се нормализира. Поради изцяло природния си произход продуктът не крие риск от нежелани ефекти дори при дълговременна употреба.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 3.7 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: