шум в ушите лечение
Време за четене: ... минути
4.4
(7)

Шум в ушите е изключително неприятно състояние, което изисква навременно лечение. Преди да разкрием на кое природно средство може да се разчита за овладяване на дискомфорта, да си припомним в какво се състои оплакването.

Накратко за шум в ушите

Проблемът се разглежда основно като следствие от дегенеративни и съдови изменения в слуховия анализатор. Те предизвикват смущение в кръвната циркулация и кръвоснабдяването на отделните компоненти на средното и вътрешното ухо. Именно заради това шумът в ушите често се споменава като част от групата на периферните съдови заболявания.

Мозъкът на засегнатите регистрира субективен звук, т.е. възприема звук, без да има наличен външен източник на такъв. Шумът се описва като пищене, бучене, шум от вълни или пулсации с различна сила. Общото във всички случаи е сериозното смущение и страдание, което оплакването предизвиква. Болшинството от страдащите изпитват затруднения с общуването, съня и концентрацията. Това налага предприемане на своевременни мерки за преодоляване на състоянието и нормализиране начина на живот.

Фактори, които провокират появата на шум в ушите

Факторите, които провокират шум в ушите са много и разнообразни. Някои са естествени, други – плод на вредни навици в ежедневието. Сред основните са:

  • напредване на възрастта
  • често излагане на силни и дразнещи слуха шумове
  • прием на лекарства с ототоксични (увреждащи слуха) странични ефекти
  • увреждане на структурите във вътрешното ухо поради съдови проблеми и влошено кръвоснабдяване

Продукт, на който може да се разчита за успешно лечение на шум в ушите

При появата на шум в ушите е необходимо своевременно да се предприемат адекватни мерки за лечение. Това се налага поради опасността състоянието да прогресира до форма, която сериозно застрашава слуха.

Отдавна е известно благоприятното влияние на биофлавоноидите за подобряване циркулацията на кръвта в периферните зони на тялото. Като водещ сред биофлавоноидните продукти все по-отчетливо се налага екстрактът от Гинко билоба. Именно екстракт от това лечебно растение се ползва като активно вещество в състава на природния продукт Ентан / Entan®. Неговото действие допълнително се усилва от включения проантоцианидин – мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали, увреждащи кръвоносните съдове.

Комбинацията от Гинко билоба и проантоцианидин осигурява доказано съдопротективно и подобряващо микроциркулацията действие. Това превръща Ентан в продукт с висока ефективност, който специалистите препоръчват за ефективно лечение на шум в ушите.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва Ентан да се приема продължително време по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Ентан има отлична поносимост и е напълно безвреден. Няма данни за нежелани ефекти дори при продължителна употреба. Подходящ за вегани и вегетарианци.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.4 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: