срещу шум в ушите
Време за четене: ... минути
5
(1)

В случай че търсите ефективни мерки срещу шум в ушите (тинитус), за нищо на света не пропускайте настоящата статия. В нея ще се фокусираме върху стратегиите за успешно разрешаване на мъчителния проблем.

Печеливши тактики срещу шум в ушите

Любими занимания

Изпълнете дните си с дейности, които ви зареждат с приятни емоции и ви носят радост. Улисани в тяхното изпълнение, ще забравите за бученето в главата и ще релаксирате.

Антифони

Ако работите в шумна среда, може да противодействате на високите децибели, като използвате специално пригодените за целта слушалки (антифони).

Бял шум

Сдобийте се с генератор на „бял“ шум и го поставете в стаята, в която спите. Инвестицията определено си заслужава. Това устройство ще ви помогне да заглушите пищенето в ушите, което не ви оставя да заспите. Как ще се случи това ли? Ами, като симулира приятни и отпускащи звуци от околната среда като плясък на морски вълни, чуруликане на птички или ромолене на дъжд. Те доминират над шумовете в ухото и отпускат съзнанието.

Тапи за уши

Избягвайте шумните места и събития. Макар дискотеките и концертите да носят незабравими емоции, оглушителната музиката там сериозно може да влоши състоянието ви. Ако все пак не можете да устоите на изкушението и искате да потанцувате на воля под звуците на любимите си песни, не забравяйте да си сложите тапи за уши.

Възглавнички със звук

Новите технологии също има какво да предложат срещу шум в ушите. Съвсем скоро се очаква на световния пазар да бъдат пуснати специални възглавнички със звук, които намаляват интензитета на неприятните звуци, регистрирани от слуховия анализатор. Производителите са категорични, че предлаганият от тях продукт е способен да облекчи състоянието на страдащите от тинитус. По думите им възглавничката е оказала благотворно влияние върху войници с нетърпим шум в ушите, появил се след участие в бойни действия.

Биофлавоноиди

За разлика от технологичните иновации, природата винаги е насреща и е готова да ви предложи от своите безценни дарове – биофлавоноидите – срещу шум в ушите. Тези мощни вещества, които се срещат в ярко обагрените плодове и зеленчуци, се прицелват директно в проблема, а именно намаленият приток на кръв в периферните зони на тялото. Високо пречистени и в необходимата дневна доза, те се съдържат в универсалния съдов протектор Ентан / Entan®. Всяка растителна капсула от този уникален продукт доставя на организма необходимото количество флавоноидни съединения (флавон гликозиди и терпин лактони), извлечени от листата на Гинко билоба. Действието им е допълнено от най-мощния познат на човечеството антиоксидант проантоцианидин, който също е производен на флавоноидите. Благодарение на взаимодействието на активните съставки кръвотокът в периферните зони се подобрява, циркулацията на периферната кръв се ускорява и шумът в ушите постепенно затихва.

За постигане на оптимален ефект се препоръчва Ентан да се приема продължително време до 3 капсули дневно, след хранене. Дълговременната употреба не крие риск от нежелани ефекти и странични реакции поради изцяло природния произход на съставките.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: