музика за шум в ушите

Музика за шум в ушите – как действа иновативната терапия?

Музика за шум в ушите, съобразена с индивидуалните потребности на всеки страдащ от проблема намалява субективното усещане за звук. Научете повече за експерименталната терапия в следващите редове.

Как учените са констатирали, че терапията с музика е успешна за шум в ушите?

„Медицината не разполага с еднозначен отговор на въпроса какво причинява шума в ушите. Проучвания обаче, са доказали, че при пациенти с това състояние са налице нарушения в частта на мозъка, която обработва звуците. Именно това ни подтикна да разработим алтернативния метод за лечение на тинитус“, разкрива проф. Пантев.

Терапията се състои в разпознаване и премахване на конкретния звук от дадена музикална песен, отговорен за появата на шум в ушите. При слушане на „преработеното“ музикално произведение, мозъчната активност на потърпевшите се успокоява и оплакванията значително намаляват.

Доказване на ползите от терапията

Изследователите прилагат музикотерапията на 39 пациенти, които живеят с хроничен шум в ушите приблизително от 5 години. Участниците са така подбрани, че да не страдат от други слухови проблеми.

За целите на експеримента са разделени на три групи. Дванадесет часа седмично в продължение на една година първата група се подлага на музикална терапия в съответствие с личните им нужди. Втората слуша музика, която реално не оказва лечебен ефект. Третата получава най-често прилаганите похвати при лечение на шум в ушите.

При анализ на резултатите, учените установяват, че състоянието на възползвалите се от персонализирана музикална терапия, се е подобрило. Макар звукът в ушите да не е изчезнал напълно, неговата сила се е понижила и не причинява дискомфорт. Подобен ефект не се е наблюдавал при останалите две групи.

„Индивидуализираната програма на музикална терапия може да допълни обичайно използваните методи и най-вече психологическите стратегии, използвани за овладяване на шум в ушите“. В това е категоричен е проф. Пантев.

С кои природни средства може да се усили ефектът на терапията?

За постигане на максимални резултати, видни български специалисти приканват засегнатите да съчетаят терапията с музика за шум в ушите с прием на антиоксиданти. В оптимално количество и пречистени до съвършенство, тези мощни биохимични вещества имат благоприятно въздействие върху циркулацията на кръвта в периферните зони на тялото.

Уникална комбинация от биофлавоноиди се съдържа в природния продукт Ентан/Entan®. Активните съставки на продукта са стандартизиран екстракт от Гинко билоба и най-мощния познат на човечеството антиоксидант проантоцианидин. Благодарение на действието им, универсалният съдов протектор Ентан подобрява кръвообращението към вътрешното ухо и оказва благотворен ефект при шум в ушите.

Ентан е предназначен още за състояния като разширени вени, световъртеж и нарушена памет и концентрация. Продуктът може да се приема при ретинопатии и други съдови нарушения.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

25

Коментари

avatar