музика за шум в ушите

Музика за шум в ушите – как действа иновативната терапия?

0
(0)

Музика за шум в ушите, съобразена с индивидуалните потребности на всеки страдащ от проблема намалява субективното усещане за звук. Научете повече за експерименталната терапия в следващите редове.

Как учените са констатирали, че терапията с музика е успешна за шум в ушите?

„Медицината не разполага с еднозначен отговор на въпроса какво причинява шума в ушите. Проучвания обаче, са доказали, че при пациенти с това състояние са налице нарушения в частта на мозъка, която обработва звуците. Именно това ни подтикна да разработим алтернативния метод за лечение на тинитус“, разкрива проф. Пантев.

Терапията се състои в разпознаване и премахване на конкретния звук от дадена музикална песен, отговорен за появата на шум в ушите. При слушане на „преработеното“ музикално произведение, мозъчната активност на потърпевшите се успокоява и оплакванията значително намаляват.

Доказване на ползите от терапията

Изследователите прилагат музикотерапията на 39 пациенти, които живеят с хроничен шум в ушите приблизително от 5 години. Участниците са така подбрани, че да не страдат от други слухови проблеми.

За целите на експеримента са разделени на три групи. Дванадесет часа седмично в продължение на една година първата група се подлага на музикална терапия в съответствие с личните им нужди. Втората слуша музика, която реално не оказва лечебен ефект. Третата получава най-често прилаганите похвати при лечение на шум в ушите.

При анализ на резултатите, учените установяват, че състоянието на възползвалите се от персонализирана музикална терапия, се е подобрило. Макар звукът в ушите да не е изчезнал напълно, неговата сила се е понижила и не причинява дискомфорт. Подобен ефект не се е наблюдавал при останалите две групи.

„Индивидуализираната програма на музикална терапия може да допълни обичайно използваните методи и най-вече психологическите стратегии, използвани за овладяване на шум в ушите“. В това е категоричен е проф. Пантев.

С кои природни средства може да се усили ефектът на терапията?

За постигане на максимални резултати, видни български специалисти приканват засегнатите да съчетаят терапията с музика за шум в ушите с прием на антиоксиданти. В оптимално количество и пречистени до съвършенство, тези мощни биохимични вещества имат благоприятно въздействие върху циркулацията на кръвта в периферните зони на тялото.

Уникална комбинация от биофлавоноиди се съдържа в природния продукт Ентан / Entan®. Активните съставки на продукта са стандартизиран екстракт от Гинко билоба и най-мощния познат на човечеството антиоксидант проантоцианидин. Благодарение на действието им, универсалният съдов протектор Ентан подобрява кръвообращението към вътрешното ухо и оказва благотворен ефект при шум в ушите.

Ентан е предназначен още за състояния като разширени вени, световъртеж и нарушена памет и концентрация. Продуктът може да се приема при ретинопатии и други съдови нарушения.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
26
x
До 26% намаление на ЕНТАН