как да се справим с шума в ушите
Време за четене: ... минути
4.9
(20)

Ако не сте намерили отговор на въпроса „Как да се справим с шум в ушите”, тази публикация е за вас! Независимо дали страдате от постоянен шум в ушите или го изпитвате от време на време, съществуват редица натурални методи, които могат да спомогнат за облекчаването му. В следващите редове ще посочим тези, считани за най-успешни от Британската асоциация за тинитус (шум в ушите).

Как да се справим с шум в ушите – естествени практики за облекчаване

Инвестирайте в продукти за защита на слуха

Човешкият слух може лесно да бъде увреден. Ако страдате от тинитус, предпазването на слуха от увреждане от силни шумове е основна задача за вас. Инвестирайте в качествени средства за блокиране на силния шум. Носете ги винаги (у дома или на работа), когато около вас се разнася продължителен, силен шум.

Медитирайте и практикувайте йога

Стресът е един от факторите, за които се счита, че влошават симптомите на шум в ушите. За да сведете ежедневния стрес до минимум и да повлияете положително върху проявите на тинитус, опитайте медитация и йога. Тези източни практики са познати като едни от най-добрите техники за облекчаване на физическото и психическото напрежение. Йогата също така спомага за подобряване на кръвообращението – един от възможните виновници за шум в ушите.

Изпробвайте лечебната сила на музиката

Терапията със звуци е популярен метод за облекчаване на шума в ушите. Тя може да ви помогне и да заспите, ако изпитвате затруднения, провокирани от тинитус. За да извлечете максимални ползи направете плейлист с любима, успокояваща музика. Можете да изпробвате и специално разработени приложения за мобилен телефон, чрез които да слушате релаксиращи звуци, като течаща вода, лек вятър или морски вълни.

Премахнете натрупания церумен

Церумен е медицинското название на ушната кал – една от възможните причини за поява на тинитус. Ако изпитвате частична загуба на слух или се съмнявате, че може да имате натрупване на восъчна субстанция в ушите, посетете специалист. За да се предпазите от образуване на церумен, почиствайте редовно ушите със специални спрейове. Можете да използвате и домашен вариант за превенция на натрупване на ушна кал – маслиново масло. Веднъж седмично прилагайте по 1 капка във всяко ухо, за да подпомогнете естественото отвеждане на ушната кал.

Как да се справим с шум в ушите – погрижете се за кръвоносните съдове

Един от основните методи с най-голяма успеваемост в борбата с тинитус е грижата за здравето на сърдечно-съдовата система, в частност на кръвоносните съдове. За да се осъществи такава, е удачно да се заложи на продукт с богато съдържание на биофлавоноиди. Тези естествени фитохимикали спомагат за подобряване на кръвообращението и функциите на сърдечно-съдовата система. По отношение на кръвоносните съдове, ефектът им се изразява в подобряване на еластичността и здравината им. Природното средство, което ще ви помогне да се справите с шума в ушите, е Ентан / Entan®. Универсалният съдов протектор представлява биофлавоноидна комбинация, извлечена от Гинко билоба и допълнена от мощния антиоксидант проантоцианидин. Редовният му прием спомага за подобряване на микроциркулацията на кръвта към вътрешното ухо и оказва грижа върху цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. По този начин благоприятно повлиява състояния като шум в ушите, световъртеж и нарушена памет и концентрация. Продуктът не предизвиква странични ефекти.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 20

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: