Как да се предпазим от шум в ушите
Време за четене: ... минути
5
(2)

Шумът в ушите представлява субективно оплакване, което не може да се докаже пряко. Тинитусът, каквото е латинското му наименование, е състояние, при което човек чува звуци в едното или в двете уши, както и направо в главата – обикновено в тилната част.
Средата, в която живее човек е от изключително значение. Специалисти споделят, че шумът в ушите е много по-чест проблем при хора, населяващи големите градове. Работата, свързана с продължително излагане на шум, обикновено предразполага към появата на това състояние. Понякога състоянието може да стане постоянно като в тези случаи предизвиква неимоверен дискомфорт за човека. Шумът в ушите обикновено се дължи на проблеми от съдов характер.

Може ли да бъде превентирано и съответно избегнато това състояние?

Да, като най-ефективният метод е протекцията на кръвоносните съдове. Тя може да бъде осъществена по няколко начина чрез:

  • свеждане до минимум на въздействието на силният шум или звук
  • постоянно следене на кръвното налягане
  • понижаване консумацията на сол
  • понижаване нивата на стреса
  • намаляване на кофеиновия прием
  • осигуряване на достатъчно време за сън и почивка
  • прием на природният продукт Ентан – Ентан е доказано ефективен съдов протектор. Съставките на Ентан са едни от най – задълбочено проучените природни продукти в света.

Съществуват множество научни изследвания, доказващи техния положителен ефект при шум в ушите. Ентан съдържа оптимална, рационална биофлавоноидна комбинация (проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони), която осъществява цялостен, благоприятен ефект върху кръвоносните съдове. Ентан подобрява устойчивостта на вътрешния слой (ендотела) на съдовата стена, реологията (течливостта на кръвта) и кръвоснабдяването. Освен това Ентан притежава мощно антиоксидантно действие и по този начин предпазва съдовете и клетките от увреждащото въздействие на свободните радикали. Природният продукт Ентан се приема 3 пъти по 1 растителна капсула дневно, след хранене, продължително време. Колкото по-дълго време продължи приема на Ентан, толкова по-силен става неговия ефект.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: