шума в ушите
Време за четене: ... минути
0
(0)

Шумът в ушите е субективно усещане, което не е причинено от околната среда. Според някои проучвания в световен мащаб от този проблем страда всеки 7-ми човек в някакъв период от живота си. Около 30% от пациентите над 60 годишна възраст страдат от шум в ушите. При около 20-30% от тях състоянието променя ежедневният им начин на живот, настроението и съня им и се налага търсенето на медицинска помощ.

Най-често засегнатите се оплакват от звънене. Звукът в ушите може да се опише и като тътен, бръмчене, пищене, бучене, дрънчене, скърцане, туптене, съскане и др. Възможно е звукът да наподобява шум от течаща вода, чупене на чаши, звук от трион, звук от преминаващ влак.

Появата на шум в ушите, както и симптоматиката му е строго индивидуална.

Диагностицирането на шума в ушите се базира основно на субективните данни. За изясняването на генезата му се търсят подробни обстоятелства около работната и домашна среда, навици, прекарани заболявания, травми, съпровождащи оплаквания. Информация носят и някои лабораторни, но преди всичко образни методи като ангиографии, КТ, ЯМР. Интересни са резултатите от аудиограмата. При посочените обективни причини се оказва, че лицето може да фиксира честотата на чувания от него шум и подаваните през апарата сигнали с по-ниска честота не се регистрират, а тези с по-висока се регистрират и заглушават шума.

При някои хора се получава добър ефект, когато се научат да игнорират звука в ушите, или когато го “маскират” при наличието на допустим шум в околната среда. При тях тинитуса създава проблем само, когато са в тиха среда. Фокусирането на вниманието върху шума в ушите само влошава състоянието. Специалисти споделят, че при хора, които дълготрайно изпитват този проблем е възможно да се появи дори депресия.

Ефективно средство за преодоляването на тинитуса е природният продукт Ентан. Ентан съдържа уникална биофлавоноидна комбинация от стандартизирани екстракти на проантоцианидин, флавон гликозиди и терпиноиди. Процесът на стандартизация гарантира ефективността и чистотата на всяка капсула Ентан.

Ентан подобрява еластичността на съдовата стена и кръвоснабдяването на ушите. Предпазва върешния слой на кръвоносния съд. Освен това Ентан притежава и мощен антиоксидантен ефект, т.е. предпазва кръвоносните съдове от увреждащото действие на свободните радикали.

Ефектът от приемът на Ентан се наблюдава още на втория месец. Колкото по-дълъг период от време се използва Ентан, толкова повече ефективността му се повишава.
Ентан се приема до 3 пъти дневно, след хранене.
Съставките на Ентан са доказани като напълно безопасни за приложение дори при продължителна употреба.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: