хемороиди причини
Време за четене: ... минути
5
(1)

Предвид факта, че всеки един от нас потенциално е изложен на риск от поява на хемороиди, е добре да сме запознати с основните причини за възникването им. Статистиката сочи, че повече от половината население на Земята страда от хемороиди. Данните не са никак обнадеждаващи и с оглед на бъдещето. Прогнозата е, че все повече ще нараства броят на хората „жертви“ на този проблем. Именно добрата информираност е от първостепенна важност, за да предприемем своевременни мерки за предпазване от появата на хемороиди.

Основни причини, обуславящи появата на хемороиди

Неправилно хранене

Ако в ежедневното ви меню влизат основно храни, богати на мазнини, а отсъстват плодове и зеленчуци, това е предпоставка за поява на хемороиди. Липсата на флавоноиди и витамин C водят до отслабване на аналната мускулатура.

Запек

Сам по себе си, запекът не се определя като сериозно състояние. Той обаче е сред най-честите причини за възникване на хемороиди. Повишеното усилие при дефекация предизвиква увеличаване на налягането в тазовото дъно, което води до разширение на вените в долната част на дебелото черво. Това затруднява оттичането на кръвта и води до разширяването им. В резултат се наблюдава кървене под формата на капчици кръв върху изпражненията.

Понижена или пълна липса на двигателна активност

Заседналият начин на живот и обездвижването, характерни предимно за хората, упражняващи статични професии, са основна причина за появата на хемороиди. Понижената двигателна активност води до неефективна дейност на храносмилателната система.

Бременност

При жените се наблюдава тенденция от поява на хемороиди през бременността. В резултат на нарастващата матка се увеличава натискът върху ректалната област.

Стресът също е сред най-честите причини за поява на хемороиди

Колкото и странно да звучи, стресът също е предпоставка за появата на хемороиди. Макар и косвено той оказва решаващо влияние върху начина на живот и поведението на отделната личност. Именно поради това напоследък се застъпва идеята, че хемороидите, в голяма степен са причинени от емоционални проблеми.

За профилактика и допълващо лечение на хемороиди – доверете се на природата!

За надеждна превенция от хемороиди специалистите препоръчват да се доверим на доказани продукти със съдопротективно действие. Ентан / Entan® е първият природен продукт у нас, който осигурява грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри, лимфни съдове. Съставът му, в който влизат проантоцианидин, Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони), няма аналог на българския пазар. Проведени са стотици научни изследвания, доказващи положителния ефект на съставките на Ентан при хемороиди и редица нарушения на кръвоносните съдове.

Ентан може да се приема при различни проблеми от съдов произход като разширени вени и нарушено оросяване на мозъка. Приемът на продукта повлиява благоприятно лошото кръвообращение, подобрява паметта и концентрацията, има положителен ефект при шум в ушите и световъртеж.

Ентан е напълно безвреден, естествен продукт, който е предназначен за продължителна употреба. Приема се по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: