периферна артериална болест лечение

Периферна артериална болест – нов подход за лечение

5
(1)

Страдате от периферна артериална болест и търсите ефективно лечение, което да щади организма? Е, природата има отговор за вас! Преди да го разкрием обаче нека разберем повече за оплакването.

Накратко за периферна артериална болест

Периферна артериална болест е съдово заболяване, от което страдат милиони хора по света. Изразява се в частично или пълно блокиране просвета на една или няколко артерии, кръвоснабдяващи крайниците. Запушването на съдовете се дължи на отлагане на плаки по стените им най-вече вследствие развитието на атеросклероза.

Появата на периферна артериална болест е предпоставка за недостатъчно снабдяване на засегнатия участък с кръв. В резултат на хроничната липса на кислород и хранителни вещества се проявяват характерни симптоми.

Признаци на периферна артериална болест

Основният симптом на периферна артериална болест е болката в засегнатия крайник. Интересно е да се отбележи, че заболяването се проявява основно с увреждане на артериалните съдове на краката. Ето защо именно болка в долните крайници измъчва най-често страдащите от периферна артериална болест. Характерно е, че тя се засилва при движение. При напредване на болестта болезненото усещане в краката се появява дори в състояние на покой.

Други характерни за периферната артериална болест симптоми са:

  • студени крака и тежест в краката
  • отслабен пулс в главните артерии на засегнатия крайник
  • промяна в цвета на крайника (избледняване, зачервяване)

Разпознаването на симптомите е от ключово значение за навременното лечение и повишава шанса за успешно справяне с периферна артериална болест.

Съвременни методи на лечение на периферна артериална болест

Изборът на лечение на периферна артериална болест зависи основно от тежестта на състоянието. На колкото по-напреднал етап е установена болестта, толкова по-продължителна е терапията.

Днес успешното справяне с периферна артериална болест се дължи на съвременния подход към лечение на заболяването. Той включва следните стъпки:

Елиминиране на рисковите фактори за развитие на периферна артериална болест

Така се забавя прогресията на заболяването и се намалява рискът от усложнения като коронарна артериална болест.
Рисковите фактори, които трябва да се елиминират, са:

  • пушене
  • намаляване на лошия холестерол (LDL-холестерол)
  • поддържане на кръвната захар и кръвното налягане в нормални граници

Придържане към правилен двигателен режим

Нивото на физическа активност се определя от специалист според индивидуалното състояние на всеки засегнат. Осигуряването на оптимален двигателен режим значително спомага за облекчаване на симптоматиката на периферна артериална болест.

Прием на продукти за повишаване течливостта на кръвта

Това може да са лекарства или природни продукти. Съвременната тенденция е по възможност да се разчита на безвредни природни средства. Универсалният съдов протектор Ентан / Entan® е средство на първи избор на много доказани специалисти у нас. Той представлява пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Благодарение на уникалния си състав Ентан повишава течливостта на кръвта и намалява риска от образуване на тромби (съсиреци). Така подобрява кръвообращението в зоните на увредените артерии на крайниците. Ползите на Ентан обаче не се изчерпват с това! Той заздравява колагена на съдовете и повишава еластичността им. Така съдейства за укрепване на кръвоносните съдове и цялостно решаване на различни проблеми с кръвообращението.

Ентан се приема до 3 капсули на ден, след хранене продължително време.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
14
x
До 26% намаление на ЕНТАН