периферна артериална болест препоръки

Препоръки за овладяване на периферна артериална болест

3
(1)

Периферна артериална болест е състояние, чийто контрол зависи от ежедневното прилагане на правилните препоръки на специалистите.

Препоръки за контрол на периферна артериална болест

Ежедневно движение

Ходенето с по-бързо темпо от обикновено отдавна е доказало своята ефективност срещу периферна артериална болест. Тайната му се крие в способността да подобрява кръвообращението към крайниците. За да е максимално резултатно, е необходимо да се спазват следните три правила:

  • Мускулите трябва да се разгреят. За целта е нужно да се повърви няколко минути с бавно темпо. Движението не бива да причинява дискомфорт.
  • След загрявката темпото постепенно се увеличава до степен, в която засегнатият усеща лека до умерена болка в краката.
  • Щом болката е налице, се прави кратка почивка. Премине ли, тренировката се възобновява.

Целта на борещия се с периферна артериална болест е с времето да успее да ходи между 30 и 60 минути. За развитие на силова издръжливост спомагат лесно приложими “упражнения” в ежедневието. Сред тях са използване на стълби вместо асансьор и продължителните разходки.

Преустановяване на тютюнопушенето – една от главните препоръки за овладяване на периферна артериална болест

Цигарите са основен враг на хората с периферна артериална болест и поради това трябва да се откажат. Никотинът в тях има вазоконстриктивен ефект и предизвиква свиване на стените на кръвоносните съдове и стесняване на просвета им. В резултат, състоянието на засегнатите значително се влошава. Освен това се повишава рискът от образуване на кръвни съсиреци (тромби).

Специалистите препоръчват прием на биофлавоноиди като отличен начин за справяне с периферна артериална болест

Тези полифенолни вещества напоследък набират все по-голяма популярност заради безспорните си здравни ползи. Хората с периферна съдова болест задължително трябва да си ги набавят поради уникалната им способност да заздравяват кръвоносните съдове и да подобряват кръвообращението. Могат да се открият в целината, червените боровинки, ябълките, черешите, тиквите и чушките.

Консумацията на посочените плодове и зеленчуци обаче не може да покрие необходимата дневна доза от незаменимите пазители на кръвоносните съдове. Това може да стори природният продукт Ентан / Entan®.

Ентан е универсален съдов протектор, който се грижи за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове) и си е завоювал славата на най-пълния източник на биофлавоноиди. Той доставя на организма оптимално количество проантоцианидин. Антиоксидантът въздейства върху няколко групи проблеми на кръвоносните съдове, предизвикани от изтъняване, липса на оросяване и разпад на колагена. Ефектът му е подсилен мощно от високопречистения екстракт от листа на Гинко билоба, богат на флавон гликозиди и терпин лактони. Те подобряват микроциркулацията, а оттам и оросяването на крайниците.

Активните вещества се предлагат в иновативни растителни капсули (VGcaps), подходящи за вегетарианци и вегани. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Ентан да се приема продължително време по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Продуктът не крие риск от нежелани ефекти поради изцяло натуралния произход на съставките.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
20
x
До 26% намаление на ЕНТАН