периферна артериална болест препоръки

Препоръки за овладяване на периферна артериална болест

3
(1)

Периферна артериална болест е състояние, чийто контрол зависи от ежедневното прилагане на правилните препоръки на специалистите.

Препоръки за контрол на периферна артериална болест

Ежедневно движение

Ходенето с по-бързо темпо от обикновено отдавна е доказало своята ефективност срещу периферна артериална болест. Тайната му се крие в способността да подобрява кръвообращението към крайниците. За да е максимално резултатно, е необходимо да се спазват следните три правила:

  • Мускулите трябва да се разгреят. За целта е нужно да се повърви няколко минути с бавно темпо. Движението не бива да причинява дискомфорт.
  • След загрявката темпото постепенно се увеличава до степен, в която засегнатият усеща лека до умерена болка в краката.
  • Щом болката е налице, се прави кратка почивка. Премине ли, тренировката се възобновява.

Целта на борещия се с периферна артериална болест е с времето да успее да ходи между 30 и 60 минути. За развитие на силова издръжливост спомагат лесно приложими “упражнения” в ежедневието. Сред тях са използване на стълби вместо асансьор и продължителните разходки.

Преустановяване на тютюнопушенето – една от главните препоръки за овладяване на периферна артериална болест

Цигарите са основен враг на хората с периферна артериална болест и поради това трябва да се откажат. Никотинът в тях има вазоконстриктивен ефект и предизвиква свиване на стените на кръвоносните съдове и стесняване на просвета им. В резултат, състоянието на засегнатите значително се влошава. Освен това се повишава рискът от образуване на кръвни съсиреци (тромби).

Специалистите препоръчват прием на биофлавоноиди като отличен начин за справяне с периферна артериална болест

Тези полифенолни вещества напоследък набират все по-голяма популярност заради безспорните си здравни ползи. Хората с периферна съдова болест задължително трябва да си ги набавят поради уникалната им способност да заздравяват кръвоносните съдове и да подобряват кръвообращението. Могат да се открият в целината, червените боровинки, ябълките, черешите, тиквите и чушките.

Консумацията на посочените плодове и зеленчуци обаче не може да покрие необходимата дневна доза от незаменимите пазители на кръвоносните съдове. Това може да стори природният продукт Ентан / Entan®.

Ентан е универсален съдов протектор, който се грижи за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове) и си е завоювал славата на най-пълния източник на биофлавоноиди. Той доставя на организма оптимално количество проантоцианидин. Антиоксидантът въздейства върху няколко групи проблеми на кръвоносните съдове, предизвикани от изтъняване, липса на оросяване и разпад на колагена. Ефектът му е подсилен мощно от високопречистения екстракт от листа на Гинко билоба, богат на флавон гликозиди и терпин лактони. Те подобряват микроциркулацията, а оттам и оросяването на крайниците.

Активните вещества се предлагат в иновативни растителни капсули (VGcaps), подходящи за вегетарианци и вегани. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Ентан да се приема продължително време по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Продуктът не крие риск от нежелани ефекти поради изцяло натуралния произход на съставките.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
20
x
До 26% намаление на ЕНТАН