лечение на периферна артериална болест
Време за четене: ... минути
5
(2)

Ако си задавате въпроса кои са най-подходящите методи за лечение на периферна артериална болест – в тази статия ще намерите отговора. Сред най-често срещаните проблеми с кръвообращението е именно периферната артериална болест. С това наименование се означават група заболявания, основното от които е хроничната артериална недостатъчност на крайниците (ХАНК). Състоянието подлежи на пълно овладяване, а назначаването на лечение зависи от тежестта му.

Основни методи за овладяване на периферна артериална болест

Контрол над рисковите фактори

По този начин едновременно се забавя прогресията на периферната артериална болест и се провежда профилактика срещу съдови заболявания. Коронарните артериални болести много често се развиват именно като последствие от периферни нарушения на кръвообращението. Към основните рискови фактори спадат:

  • тютюнопушене
  • висок холестерол
  • високо кръвно налягане
  • диабет

Умерено физическо натоварване

Когато е предписан след консултация със специалист, този метод допринася за значително подобряване на периферното артериално кръвообращение. Особено благоприятен е ефектът при страдащите от клаудикацио интермитенс (периодично накуцване) – най-честото оплакване при периферна артериална болест. При подходяща схема на натоварване, клаудикацио интермитенс може да се овладее в рамките само на няколко месеца.

Най-подходящото упражнение за подобряване на нарушеното кръвообращение, което можете да изпълнявате ежедневно, е продължителната разходка. Необходимо е да се стараете да вървите от 30 до 60 минути, като при дискомфорт си осигурете почивка и отново продължете. Такъв вид натоварване действа благоприятно на циркулацията на кръвта и подобрява цялостно здравословното състояние.

При лечение на периферна артериална болест е добре да се приемат продукти, подобряващи течливостта на кръвта и намаляващи риска от тромбоза

Тези продукти спомагат както за укрепване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението, така и за профилактика на усложненията. Съдови протектори се препоръчват на всеки, страдащ от периферна артериална болест.

Изключително успешно при всички форми на периферна артериална болест действа природният продукт Ентан / Entan®. Той е универсален съдов протектор за заздравяване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението.

Ентан съдържа уникална рационална комбинация от биофлавоноиди – екстракт от Гинко билоба и мощния антиоксидант проантоцианидин. Благодарение на активните си съставки, Ентан има четиристепенно действие:

  • нормализира течливостта на кръвта и намалява риска от тромбоза
  • подобрява еластичността на съдовите стени
  • премахва възпалението и отока около съдовете
  • регулира функциите на ендотела (вътрешната повърхност на кръвоносните съдове)

Приемът на Ентан мощно подпомага лечението на периферна артериална болест. Той съдейства за елиминиране на съдови проблеми като синдром на Рейно, разширени вени и хемороиди, състояния след инсулт, при атеросклероза и диабет.

Ентан няма нежелани странични ефекти и е напълно безвреден при продължителна употреба. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Подходящ е и за вегани и вегетарианци.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: