феномен Рейно лечение

Феномен на Рейно – тенденции в съвременното лечение

0
(0)

Синдром на Рейно или феномен на Рейно – това са все наименования на едно и също медицинско състояние, което се нуждае от навременно лечение. Синдромът води до чести спазми на периферните кръвоносни съдове и нарушено кръвообращение в тези зони на тялото. Това е в основата на характерните при феномен на Рейно симптоми като студени крака и ръце. Какви са стратегиите в лечението на синдрома – прочетете в следващите редове.

Превантивни мерки срещу поява на феномен на Рейно

Характерна за феномен на Рейно е периодичността в изявите на симптомите. Клиничната практика показва, че за намаляване на проявите може да се погрижите като предприемете превантивни мерки. Те включват промени в начина на живот като:

  • намаляване приема на кафе и други кофеинови напитки
  • отказ от тютюнопушене
  • носене на защитно облекло като ръкавици и шапка през зимата
  • предприемане на мерки за справяне със стреса

Феномен на Рейно и стратегии в съвременното лечение

Модерният подход в борбата с този синдром е насочен към прилагането на природни средства като алтернатива на класическите медикаменти. В последните години все по-масово се препоръчват техники за релаксиране на съзнанието и контролиране на стреса. Освен тях, много пациенти биват насочени от своите лекари към прием на природни продукти, съдържащи:

  • Омега-3 мастни киселини
  • Витамин B3 (ниацин)
  • Гинко билоба. Биофлавоноидите, съдържащи се в екстракта от Гинко билоба, подобряват кръвообращението в периферните зони на тялото. Това спомага за по-пълноценно оросяване на мозъка и крайниците.

Какво препоръчват водещите специалисти при лечение на феномен на Рейно?

За успешно овладяване на синдрома на Рейно, специалистите съветват да приемаме съдови протектори. За най-ефективен широкоспектърен продукт, който се грижи за цялото съдово дърво, се счита Ентан/Entan®.

Ентан съдържа уникална, рационална комбинация от биофлавоноиди. Веществата са известни с благоприятното си влияние върху кръвоносните съдове и кръвообращението. Активните съставки на Ентан са екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин. Посредством тях, продуктът се превръща в най-доброто средство за лечение на феномен на Рейно.

Прилага за овладяване на различни проблеми от съдов произход. Приемът на продукта благоприятно повлиява разширени вени, състояния след инсулт, диабет, ретинопатии и атеросклероза. Продуктът има положително действие и при шум в ушите, поява на световъртеж, нарушени памет и концентрация.

Напълно естествен продукт, без странични ефекти. Предназначен е за продължителен прием. Намира се под формата на растителни капсули (VGcaps), които могат да се приемат от вегетарианци и вегани. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
6
x
Високо кръвно налягане (артериална хипертония)