феномен Рейно лечение

Феномен на Рейно – тенденции в съвременното лечение

0
(0)

Синдром на Рейно или феномен на Рейно – това са все наименования на едно и също медицинско състояние, което се нуждае от навременно лечение. Синдромът води до чести спазми на периферните кръвоносни съдове и нарушено кръвообращение в тези зони на тялото. Това е в основата на характерните при феномен на Рейно симптоми като студени крака и ръце. Какви са стратегиите в лечението на синдрома – прочетете в следващите редове.

Превантивни мерки срещу поява на феномен на Рейно

Характерна за феномен на Рейно е периодичността в изявите на симптомите. Клиничната практика показва, че за намаляване на проявите може да се погрижите като предприемете превантивни мерки. Те включват промени в начина на живот като:

  • намаляване приема на кафе и други кофеинови напитки
  • отказ от тютюнопушене
  • носене на защитно облекло като ръкавици и шапка през зимата
  • предприемане на мерки за справяне със стреса

Феномен на Рейно и стратегии в съвременното лечение

Модерният подход в борбата с този синдром е насочен към прилагането на природни средства като алтернатива на класическите медикаменти. В последните години все по-масово се препоръчват техники за релаксиране на съзнанието и контролиране на стреса. Освен тях, много пациенти биват насочени от своите лекари към прием на природни продукти, съдържащи:

  • Омега-3 мастни киселини
  • Витамин B3 (ниацин)
  • Гинко билоба. Биофлавоноидите, съдържащи се в екстракта от Гинко билоба, подобряват кръвообращението в периферните зони на тялото. Това спомага за по-пълноценно оросяване на мозъка и крайниците.

Какво препоръчват водещите специалисти при лечение на феномен на Рейно?

За успешно овладяване на синдрома на Рейно, специалистите съветват да приемаме съдови протектори. За най-ефективен широкоспектърен продукт, който се грижи за цялото съдово дърво, се счита Ентан/Entan®.

Ентан съдържа уникална, рационална комбинация от биофлавоноиди. Веществата са известни с благоприятното си влияние върху кръвоносните съдове и кръвообращението. Активните съставки на Ентан са екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин. Посредством тях, продуктът се превръща в най-доброто средство за лечение на феномен на Рейно.

Ентан се прилага за овладяване на различни проблеми от съдов произход. Приемът на продукта благоприятно повлиява разширени вени, състояния след инсулт, диабет, ретинопатии и атеросклероза. Продуктът има положително действие и при шум в ушите, поява на световъртеж, нарушени памет и концентрация.

Ентан е напълно естествен продукт, без странични ефекти. Предназначен е за продължителен прием. Намира се под формата на растителни капсули (VGcaps), които могат да се приемат от вегетарианци и вегани. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
6