терапия при световъртеж

Нова нетрадиционна техника за терапия при световъртеж

5
(1)

Изследователи от лондонската болница „Хамърсмит“ и университет по наука и технологии „Империъл Колидж“ предлагат необичаен метод за терапия при световъртеж. В какво се състои той ще разберете в настоящата статия.

Изненадваща нова стратегия за терапия при световъртеж

Британските учени са категорични, че авиационните тренажори, използвани за наземна тренировка на пилоти, са изключително ефективни за овладяване на хроничен световъртеж. За да не са голословни, те предлагат на широката общественост задълбочено изследване, което подкрепя смелата хипотеза.

В проведения експеримент се включват 40 доброволци, които от години страдат от световъртеж. Всички те са подложени на психотерапия. Само половината обаче се възползват от благотворното въздействие на авиационния тренажор.

По време на проучването групата на „привилегированите“ се превъплъщава в ролята на истински пилоти. Участниците придобиват елементарни навици по пилотиране, като използват системите за визуализация и за подвижност на авиационния тренажор, посредством която се осъществява динамичната имитация на полета. Докосвайки се до ежедневието на летците, участниците си доставят не само доза адреналин, но и значително подобряват своето равновесие.

Положителен резултат при използване на иновативната техника за терапия при световъртеж

Учените сравняват резултатите им с тези на доброволците, които не посещават навигационните процедури. Установява се, че честотата и тежестта на пристъпите на световъртеж значително са намалели.

Ползите от авиационните тренажори далеч не се ограничават с положителния ефект върху вестибуларния апарат на „жертвите“ на хроничен световъртеж. Учените с изненада установяват, че авиосимулаторите водят до понижаване нивото на стрес и депресия при доброволците. По този начин пилотажните тренажори са на път да се превърнат в своеобразна панацея срещу нарушения на вестибуларния апарат като световъртеж. Изследователите се надяват да могат да облекчат с тяхна помощ дори симптомите на Мениеровата болест. Към момента обаче, е необходимо да се проведат допълнителни изследвания, за да се провери дали лечението ще сработи.

Надеждно природно средство с доказано действие срещу упорит световъртеж

Ще мине още много време, докато учените излязат с окончателно становище дали авиационните тренажори имат силата да победят световъртежа.

Изследователите от Борола са наясно, че проблемът не търпи отлагане и с грижа за потърпевшите създават високоефективния универсален съдов протектор Ентан / Entan®. Той успешно се бори с вестибуларните нарушения, като подобрява периферното кръвообращение и укрепва стените на кръвоносните съдове. Ентан има положително действие при разширени вени, шум в ушите, състояния след инсулт, както и при мозъчна атеросклероза и диабет.

Благотворният му ефект се дължи на пълната и рационална комбинация от флавон гликозиди и терпин лактони (екстракт от листа на Гинко билоба), и на най-мощния известен на човечеството антиоксидант проантоцианидин. Активните съставки се предлагат в иновативни растителни капсули (VGcaps), които са подходящи за вегетарианци и вегани.

Ентан не съдържа изкуствени овкусители и консерванти и е напълно безопасен. Приема се до 3 капсули на ден, след хранене.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
6
x
До 26% намаление на ЕНТАН