световъртеж причина
Време за четене: ... минути
5
(1)

Научно-изследователски екип от Университет Овиедо в Испания установява нова причина за поява на световъртеж. Тя се корени в нарушения в процесите на автофагия (основен метод за разграждане на клетъчните компоненти и протеини). Проучването открива нови пътища за лечение на световъртеж и редица заболявания на вестибуларния апарат.

Как се стига до откриване на тази причина за световъртеж?

Гилермо Мариньо, главен изследовател на клиничното проучване, признава, че откритието е до голяма степен е плод на случайността. Заедно с колегите си той опитва да създаде генетично модифицирани мишки с намалена автофагия. Те трябва да представляват модел за вникване в патологиите, които възникват в човешкия организъм при загубата на автофагия с напредване на възрастта. Резултатът от усилията им обаче, не съвпада с намерението.

Гризачите, чиито гени умишлено са променени, наистина са с намалена автофагия, но не в крайния, а в ранния етап от своето развитие. В резултат, те развиват сериозни проблеми с равновесието и ориентирането в пространството. Учените с изненада установяват, че нарушенията в равновесието от вестибуларен произход се задълбочават, когато лабораторните животни са подложени на стрес.

Изумлението на учените е породено от факта, че най-ясната проява за загуба на автофагия са симптоми, напомнящи пристъп на световъртеж. Мишките започват да се движат в кръг с наклонена настрани глава и не могат да плуват.

Въз основа на нетипичното поведение на животните, екипът стига до откритието на новата причина за поява на световъртеж

Заключението от изследването е, че обновяването на клетките предпазва от световъртеж, загуба на равновесие и други нарушения на вътрешното ухо. Така учените дават своя принос в изясняването на механизма на действие на автофагията. Учените вярват, че постижението им ще спомогне до болка познатия световъртеж да се разгледа от нов ъгъл. Различната гледната точка е сигурна предпоставка за откриването на непознати методи и средства за овладяване на състоянието.

При поява на световъртеж – кое е средството за овладяване на състоянието по естествен начин?

Макар да не представляват непосредствена заплаха за живота на засегнатите, неприятните пристъпи на световъртеж не търпят отлагане.

Навременна и адекватна помощ за овладяването им потърпевшите могат да намерят в лицето на универсалния съдов протектор Ентан / Entan®. Той е първият природен продукт у нас, който осигурява грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри, лимфни съдове.

Ентан съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди (проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони). Благодарение на нея, продуктът повлиява благоприятно кръвоснабдяването на вестибуларния апарат и мозъка. Приемът на Ентан води до бързо отшумяване на неприятното усещане за световъртеж. Ентан облекчава състояния като шум в ушите, нарушена памет и концентрация, тежест и умора в крайниците.

Продуктът се дозира по 1 капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Няма странични ефекти и може да се употребява продължително време.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: