при световъртеж

При световъртеж – 5 полезни съвета за справяне с проблема

5
(2)

При световъртеж е добре да заложите на изпитани практики за бързо потушаване на неприятното усещане. В настоящата статия ще ви разкрием именно такива. Нека първо си припомним какво представлява неприятното оплакване.

Повече за световъртежа

Световъртежът не е болест. Той обаче може да бъде симптом за наличието на здравословен проблем:

  • сърдечен
  • неврологичен
  • анемия
  • понижено кръвно налягане
  • алергия
  • хипогликемия
  • нарушение на зрението
  • мигрена

Световъртежът може да възникне вследствие на дехидратация, прекомерно физическо натоварване, хормонален дисбаланс или да бъде страничен ефект от приема на медикаменти. В някои случаи състоянието е придружено от главоболие, неравномерен или забавен пулс.

5 работещи стратегии при световъртеж

Дишайте дълбоко

Дълбокото дишане е ефективен начин за справяне със световъртежа. Чрез него ще снабдите мозъка с кислород, което ще спомогне за релаксиране на нервната система.

Пийте повече течности при световъртеж

Дехидратацията е една от най-разпространените причини за световъртеж. Тя може да провокира повръщане, което от своя страна води до още по-силно дехидратиране на организма. Ето защо, е добре да изпие чаша вода, когато усетите замайване. За да предотвратите обезводняване, пък е добре ежедневно да си набавяте необходимото количество течности чрез прием на вода, чай, фрешове, бульони.

Дръжте нещо за хапване под ръка

Световъртеж може да се наблюдава и вследствие на ниски нива на кръвната захар. Това важи в особено голяма степен за диабетиците. Именно поради това, в случай че изпитате световъртеж, е добре да хапнете нещо.

За да ограничите проявите на световъртеж, не оставайте гладни за дълго време. Придържайте се към леки закуски, съдържащи сложни въглехидрати като пълнозърнестите продукти, плодове с високо водно съдържание, сурови бадеми, кашу и орехи.

Пийте чай от джинджифил

Джинджифилът е изпитано средство срещу виене на свят и придружаващото го гадене. Причината е, че стимулира притока на кръв към всички части на тялото, включително и към мозъка, което помага при световъртеж.

Надеждна помощ от природата при световъртеж

В допълнение към дадените по-горе съвети видни български специалисти приканват засегнатите да се доверят на Ентан / Entan®. Универсалният съдов протектор е доказано природно средство при световъртеж. Положителното му въздействие се дължи на пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове.

Ентан съдържа две научно доказани природни съставки за преодоляване на световъртежа. Във всяка растителна капсула активно си взаимодействат проантоцианидин и стандартизиран екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони).

Проантоцианидин е един от малкото антиоксиданти, за които е доказано, че преминава кръвно-мозъчната бариера. Той подобрява и ускорява циркулацията на периферната кръв и оказва протективно действие върху кръвоносните съдове.

Гинко билоба от своя страна също благоприятства притока на кръв към мозъка и помага при световъртеж.
Доказано е, че Ентан повлиява световъртежа още на първия месец от началото на приема. За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителна всекидневна употреба по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
34
x
До 26% намаление на ЕНТАН