виене на свят

Виене на свят – все по-чест проблем сред възрастните хора

5
(3)

Виене на свят, както е популярното наименование на световъртежа, е широко срещано неразположение сред по-възрастното население. Узнайте повече за оплакването и за здравословният начин, по който то може да се преодолее.

Накратко за проблема „виене на свят“

Виенето на свят е сред най-честите неврологични оплаквания в световен мащаб. Според официални данни на специалисти невролози от проблема страдат изключително много хора у нас. Състоянието се диагностицира рядко при деца. С напредване на възрастта обаче честотата на заболеваемост нараства, като при хора над 50-годишна възраст достига около 30%.

Основни причини за световъртеж

Световъртеж може да се появи вследствие въздействието на различни фактори. Фактът, че почти всеки трети възрастен човек се оплаква от световъртеж, се обяснява със силното влияние на стреса като провокиращ фактор. Предизвиканият от него световъртеж се означава като психогенен.

Като втора най-значима причина за световъртеж се посочва увреждането на вестибуларния апарат. То е провокирано най-често от неврологични нарушения или проблеми с кръвоснабдяването му. Важно е да се отбележи, че в повечето случаи, когато нарушеното кръвооросяване е причина за световъртеж, проблемът се появява успоредно с други разпознаваеми симптоми като тинитус (шум в ушите).

Виене на свят – симптом, който не бива да се пренебрегва

В някои случаи световъртежът може да е симптом на сериозно заболяване. Установяването на точната причина за появата му е от ключово значение за овладяване на проблема и за избягване на усложнения. Ето защо консултацията с лекар не бива да се отлага.

Природна помощ при виене на свят

В случаите, когато световъртежът е провокиран от нарушения в кръвоснабдяването на вестибуларния апарат, проблемът най-често се лекува успешно. Обикновено се предписват съдоразширяващи продукти, които подобряват периферното кръвооросяване. Сред предлаганите средства на пазара у нас отчетливо се отличава универсалният съдов протектор Ентан / Entan®. Този 100% природен продукт съдържа комбинация от 2 съставки с мощно влияние върху кръвоносната система. Това са проантоцианидин и екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони). Те допълват действието си за подобряване на периферното кръвообращение (включително в зоната на вестибуларния апарат), намаляване спазъма на съдовете и подобряване на техния тонус. Ефектът на Ентан е доказан с редица клинични проучвания. Продуктът се препоръчва като средство за осигуряване на добро кръвообращение и здрави съдове.

Освен при световъртеж Ентан е средство на избор при допълващо лечение на различни типове съдова патология – разширени вени, синдром на Рейно, ретинопатии, лимфедем и др.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва Ентан да се приема по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Дълговременната употреба не крие риск за здравето поради 100% естествения произход на съставките.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
54
x
До 26% намаление на ЕНТАН