срещу подути крака

Пет доказано ефективни мерки срещу подути крака

5
(8)

Специалистите препоръчват пет изпитани мерки срещу подути крака и нарушено кръвообращение. По-предразположени към подуване на долните крайници са бременните жени, хората с наднормено тегло и сърдечно-съдови заболявания. Но и хората, които прекарват дълго време на крак, също могат да усетят подуване, болка и усещане за умора в краката.

Успешни мерки срещу подути крака

Контрастна хидротерапия

Хидротерапията представлява водна лечебна процедура, а с термина контрастна хидротерапия се означава терапията с топла и студена вода. Методът е особено ефикасен за облекчаване на подути крайници. Редуването на гореща със студена вода стимулира кръвоносната система и подобрява кръвоснабдяването и циркулацията на кръвта в засегната зона.

Терапия с английска сол (Епсомова сол)

Английската сол е един от най-ефикасните домашни лекове срещу подути и болезнени крака. Съдържащият се в нея магнезиев сулфат бързо и лесно се абсорбира в кожата и съдейства за подобряване на циркулацията и намаляване на отока.

Накисването на краката в разтвор с английска сол може да стане като ½ чаена чаша от солта се добави във ваничка, пълна с топла вода. Препоръчва се накисването да става за период от 15-20 минути. Тази процедура може да се прави до 3 пъти седмично.

Плуване като отличен метод за справяне с подуването на краката

Плуването е подходящ начин за увеличаване на движението при хора, за които е противопоказно да правят други интензивни тренировки.

Освен това този вид натоварване намалява напрежението върху долните крайници, с което се облекчава възпалението и подуването на краката. Хладката вода носи допълнително облекчение, тъй като подобрява циркулацията на кръвта.

Използване на джинджифил при подути крайници

Това кореноплодно растение представлява естествен диуретик и е особено ефективно средство срещу подути крака и глезени. Помага за отвеждане на натрия от организма – основен фактор за подуване и оток.
Джинджифилът може да се приема под формата на чай, да се консумира суров или да се прави масаж с джинджифилово масло.

Прием на съдови протектори – методът с най-силен ефект срещу подути крака

Усещането за умора и тежест в долните крайници е състояние, което може да бъде повлияно успешно чрез прием на Ентан/Entan®.

Природен продукт,който оказва положителен ефект върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Приемът му повлиява благоприятно оплаквания като подуване, умора, тежест и оток на долните крайници. Съдържа стандартизиран екстракт от Гинко билоба в мощна комбинация с проантоцианидин – най-силния антиоксидант. Благодарение на богатия си състав, Ентан се превръща в универсален съдов протектор с най-високо качество и чистота.

Продуктът се приема още при ретинопатии, хемороиди, диабет и атеросклероза, поява на шум в ушите и световъртеж. Ентан няма странични ефекти и е предназначен за продължителна употреба. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 8

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
10
x
До 26% намаление на ЕНТАН