разширени вени опасност
Време за четене: ... минути
0
(0)

Изследване, публикувано преди година в сп. Circulation, открива връзка между височина и опасност от разширени вени (варикоза). Според учените, които го провеждат, по-високите хора са изложени на по-голям риск от развитие на заболяването. Разберете кое им дава основание да мислят така в следващите редове.

Доказано: Хората с по-висок ръст са изложени на по-голяма опасност от разширени вени

„Изводът се базира на данни от 413 519 участници, които са част от UK Biobank – кохорта, събираща информация за здравословното състояние на възрастните във Великобритания. Изследвани са и генетични маркери на 337 536 души“, отбелязва д-р Никълъс Лийпър, изследовател от Станфордския университет в Калифорния и съавтор на проучването.

Получените в хода на изследването резултати показват връзка между височината на участниците и риска от разширени вени. „9 577 от генетичните маркери сочат, че хората с висок ръст са генетично предразположени към появата на варикозни вени. Изследваните генетични променливи показват ясна връзка между гените, определящи ръста, и гените, „виновни“ за разширени вени“, разкрива д-р Лийпър. Той и колегите му са щастливи от откритието.

Вярват, че то може да помогне за намирането на нови начини за превенция и лечение на заболяването. „Въпреки че разширените вени са един от бичовете на нашето съвремие, към момента не разполагаме с достатъчно методи за тяхното предотвратяване и окончателно излекуване. Силно се надяваме, че получените резултати ще допринесат за навременното диагностициране и прилагане на качествено нов подход при превенцията и лечението“, споделя д-р Лийпър. Надеждите му се подхранват още повече от факта, че проучването потвърждава влиянието на вече установените рискови фактори за разширени вени като:

  • пол
  • възраст
  • бременност
  • наднормено тегло
  • тютюнопушене
  • заседнал начин на живот
  • фамилна предразположеност
  • хормонална терапия
  • претърпяна операция на краката

Понижаване на опасността от разширени вени при високите хора със 100% природно средство

Д-р Лийпър напомня на хората с по-висок ръст, че макар да нямат силата да променят своето ДНК, винаги могат да предприемат мерки, за да понижат потенциалната опасност от разширени вени. Съдовите специалисти у нас напълно подкрепят изразеното мнение. Те обръщат специално внимание, че приемът на Ентан / Entan® e важно допълнение към повишаване на физическата активност, поддържане на здравословно тегло и носенето на подходящо облекло.

Универсалният съдов протектор Ентан действа като щит срещу опасното заболяване. Тайната на могъщата му сила се крие в пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди, които осигуряват първокачествена грижа за цялото съдово дърво. Във всяка растителна капсула на Ентан мощно си взаимодействат екстракт от Гинко билоба, богат на биофлавоноидни съединения (флавон гликозиди и терпин лактони), и проантоцианидин – антиоксидант, производен на флавоноидите. Благодарение на взаимодопълващото действие на активните съставки венозният тонус се повишава, здравината и еластичността на венозните стени се увеличава и се поддържа нормален кръвоток в долните крайници. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Ентан да се приема продължително време до 3 капсули на ден. Поради изцяло природния произход на съставките, продуктът не излага здравето на риск. Има отлична поносимост дори при дълговременна употреба.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: