причини за разширени вени
Време за четене: ... минути
0
(0)

Потенциалните причини за разширени вени (варикоза) непременно трябва да се знаят, защото никой не е застрахован от появата на съдовия проблем. Нека видим кои са те и как да се предотвратят.

Основни причини за разширени вени

Практиката показва, че главните причини, които водят до появата на разширени вени, са:

Продължително стоене на крак

Когато се налага да стоим изправени продължително време, венозното налягане в долните крайници се увеличава и кръвообращението се влошава. Това, от своя страна, е сигурна предпоставка за развитие на разширени вени.

Генетична обусловеност

Хората, които имат фамилна анамнеза за разширени вени са 2 пъти по-предразположени към появата им.

Конституционна предразположеност

Общата слабост на съединителната тъкан води до понижаване тонуса на венозните стени, което улеснява появата на разширени вени.

Възраст

Напредналата възраст е сред основните причини за разширени вени. Колкото по-възрастен е човек, толкова по-висока е опасността от развитие на съдовия проблем.

Пол

Опитът показва, че жените страдат от разширени вени в по-голяма степен от мъжете. Незавидната позиция, в която се намират дамите, се дължи преди всичко на хормоните.

Затлъстяване

Научно доказано е, че рискът от поява на разширени вени при хората с наднормено тегло е 2 пъти по-висок, отколкото при тези, които нямат проблеми с килограмите. В резултат на по-голямата телесна маса те упражняват по-голям натиск върху краката. Периферното венозно налягане се увеличава и провокира първите симптоми на варикоза.

Запек

Трудното изхождане води до увеличаване на налягането не само в корема, но и в крайниците. Нормалният кръвоток във вените се нарушава и рискът от разширени вени нараства.

Контрацептиви

Приемът на средства за предотвратяване на нежелана бременност причинява задържане на течности в женския организъм, с което се създава риск от поява на разширени вени.

Бременност

Хормоналните промени, увеличеният натиск на матката върху големите кръвоносни съдове и увеличеното телесно тегло допринасят за поява на разширени вени при бременните жени.

Заседнал начин на живот

Липсата на двигателна активност създава условия за застояване на кръвта в крайниците и спомага за развитието на разширени вени.

Ефективно природно средство за противодействие на главните причини за разширени вени

Специалистите у нас горещо препоръчват на хората, предразположени към разширени вени, да заложат на Ентан / Entan®, за да ограничат максимално вредното въздействие на споменатите причини. Зад мощта на универсалния съдов протектор се крие пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди, които оказват благотворно въздействие върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Всяка капсула на Ентан снабдява организма с оптимално количество високопречистен екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин, най-силният антиоксидант, познат на човечеството. В резултат на взаимодопълващото действие на активните съставки венозният тонус се повишава, еластичността и здравината на венозните стени се увеличава и кръвотокът във вените на долните крайници се възстановява.

За да разгърне Ентан многобройните си ползи, е необходимо приемът му да продължи по-дълго време. Дълговременната употреба не крие рискове за здравето поради отличната поносимост и абсолютната безопасност на този природен дар. Ентан се приема до 3 капсули дневно.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: