причини за разширени вени

Причини за разширени вени – кои са и как да се избегнат?

Потенциалните причини за разширени вени (варикоза) непременно трябва да се знаят, защото никой не е застрахован от появата на съдовия проблем. Нека видим кои са те и как да се предотвратят.

Основни причини за разширени вени

Практиката показва, че главните причини, които водят до появата на разширени вени, са:

Продължително стоене на крак

Когато се налага да стоим изправени продължително време, венозното налягане в долните крайници се увеличава и кръвообращението се влошава. Това, от своя страна, е сигурна предпоставка за развитие на разширени вени.

Генетична обусловеност

Хората, които имат фамилна анамнеза за разширени вени са 2 пъти по-предразположени към появата им.

Конституционна предразположеност

Общата слабост на съединителната тъкан води до понижаване тонуса на венозните стени, което улеснява появата на разширени вени.

Възраст

Напредналата възраст е сред основните причини за разширени вени. Колкото по-възрастен е човек, толкова по-висока е опасността от развитие на съдовия проблем.

Пол

Опитът показва, че жените страдат от разширени вени в по-голяма степен от мъжете. Незавидната позиция, в която се намират дамите, се дължи преди всичко на хормоните.

Затлъстяване

Научно доказано е, че рискът от поява на разширени вени при хората с наднормено тегло е 2 пъти по-висок, отколкото при тези, които нямат проблеми с килограмите. В резултат на по-голямата телесна маса те упражняват по-голям натиск върху краката. Периферното венозно налягане се увеличава и провокира първите симптоми на варикоза.

Запек

Трудното изхождане води до увеличаване на налягането не само в корема, но и в крайниците. Нормалният кръвоток във вените се нарушава и рискът от разширени вени нараства.

Контрацептиви

Приемът на средства за предотвратяване на нежелана бременност причинява задържане на течности в женския организъм, с което се създава риск от поява на разширени вени.

Бременност

Хормоналните промени, увеличеният натиск на матката върху големите кръвоносни съдове и увеличеното телесно тегло допринасят за поява на разширени вени при бременните жени.

Заседнал начин на живот

Липсата на двигателна активност създава условия за застояване на кръвта в крайниците и спомага за развитието на разширени вени.

Ефективно природно средство за противодействие на главните причини за разширени вени

Специалистите у нас горещо препоръчват на хората, предразположени към разширени вени, да заложат на Ентан/Entan®, за да ограничат максимално вредното въздействие на споменатите причини. Зад мощта на универсалния съдов протектор се крие пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди, които оказват благотворно въздействие върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Всяка капсула на Ентан снабдява организма с оптимално количество високопречистен екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин, най-силният антиоксидант, познат на човечеството. В резултат на взаимодопълващото действие на активните съставки венозният тонус се повишава, еластичността и здравината на венозните стени се увеличава и кръвотокът във вените на долните крайници се възстановява.

За да разгърне Ентан многобройните си ползи, е необходимо приемът му да продължи по-дълго време. Дълговременната употреба не крие рискове за здравето поради отличната поносимост и абсолютната безопасност на този природен дар. Ентан се приема до 3 капсули дневно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

17

Коментари

avatar