Пренебрегването на симптомите на ХВН струва скъпо
Време за четене: ... минути
0
(0)

Според българско проучване, проведено от 576 лекари сред 26 570 души, всеки трети българин е засегнат от хронична венозна болест, като тя се наблюдава по-често у представителките на нежния пол – във възрастта 20 до 35 години съотношението е 6:1, а над 65 години – 1.5:1. Установено е, че ако навреме не се вземат под внимание симптомите на хроничната венозна недостатъчност, това причинява развитие на други съпътстващи заболявания. Проблемът е в това, че ХВН често е подценявана, като страдащите от нея нерядко закъсняват с мерките за нейното предотвртаяване. Това може да доведе до инвалидизация. Ето защо е необходимо при следните симптоми да се потърси незабавно решение на този проблем.

  • Нощни крампи, изразяващи се във внезапни, болезнени контракции на мускулите, които не могат да се контролират съзнателно
  • Варикозни вени
  • Сърбеж и лющене на кожата
  • Затруднение при движение, болка при изправено положение
  • Усещане за тежест и умора в краката, парене, напрежение в прасците
  • Загрубяване или променен цвят на кожата в областта на глезените

Ентан повлиява отлично всички сиптоми на ХВН. Ентан съдържа рационална биофлавоноидна комбинация с цялостен ефект върху кръвоносните съдове. Ентан укрепва съдовата стена, възстановява ендотелната функция. Подобрява реологията и премахва възпалението и отока периваскуларно. Ентан е с доказана клинична ефективност. Ентан се приема 3 пъти по 1 растителна капсула дневно, минимум 3 месеца. Колкото по-продължително се приема, толкова ефективността се повишава!

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: