Подути крака? Кои са основните причини
Време за четене: ... минути
5
(1)

Подуването на краката е често срещащо се явление, което се изразява в оток на долните крайници. Подуването на краката понякога е придружено с болка, слабост в краката, недостиг на въздух и др. То се дължи на няколко основни фактора.

Най-често предпоставки за отоци по краката създават затрудненото кръвообращение, поради носене на затворени обувки, също и продължителното стоене в едно и също положение, извършване на прекомерна и продължителна физическа активност, както и топлото време.
Справянето с тези проблеми е лесно, но съществуват и други причини за отоци по краката, които са свързани с по-съществени проблеми.

1. Приемът на полови хормони като естрогените, както и вещества като стероидите и антидепресантите са в състояние да причинят подуване на краката.
2. Когато глезенът е травмиран поради навяхване или изкълчване, това също може да предизвика отичане на краката.
3. Една от най-сериозните причини за оток на краката е хроничната венозна недостатъчност. Подутите глезени са характерен симптом за ХВН. Заболяването се дължи на затруднена течливост на кръвта в организма, както и на задържането на кръв в краката. С течение на времето, клапите на вените улесняват циркулацията на кръвта в обратна посока на земното притегляне, но с възрастта или други състояния е вероятно те да не могат да функционират ефективно. При хроничната венозна недостатъчност са възможни кожни промени, язви по краката, както и хронични инфекции.

Природният продукт Ентан е ефективно средство за облекчаване на хроничната венозна недостатъчност. Ентан съдържа рационална комбинация от биофлавоноиди, която има цялостен ефект върху кръвоносните съдове. Ентан укрепва съдовата стена, подобрява течливостта на кръвта, отстранява възпаленията и повлиява 100% отока.
Ентан се приема 3 пъти по 1 растителна капсула дневно, минимум 3 месеца. Колкото по-продължително се приема, толкова ефективността се повишава.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: