подуване на краката разширени вени
Време за четене: ... минути
5
(1)

Честото подуване на краката е неприятен проблем, причина за който могат да бъдат разширени вени. Когато е провокирано от продължително стоене в изправено положение, залежаване или неудобни обувки, подуването на краката отшумява бързо и не буди сериозни притеснения. Какво обаче да направим ако страдаме от подуване на краката вследствие на разширени вени?

Подуване на долните крайници – кога подсказва за разширени вени?

В някои случаи разширените вени на краката са повърхностни и съответно лесно забележими. В други случаи проблемът може да засегне и по-дълбоките вени и дълго време да остане незабележим. И в двата случая се наблюдава хронично подуване на краката.

Много типично за разширените вени е, че подуването на краката бързо изчезва при поставянето им в хоризонтално положение или след повдигането им. Разширените вени на краката са резултат от застояването на кръвта в тях поради затрудненото ѝ придвижване нагоре към сърцето. При тези условия тя оказва продължителен натиск върху стените на вените и те постепенно се отпускат и разширяват. Застоят на кръвта във вените води до преминаване на плазма през венозните стени към околните тъкани и постепенно подуване на краката. Повдигането на краката улеснява хода на кръвта и изнасянето ѝ от вените, както и разнасянето на натрупаната в тъканите течност.

Дълбоките разширени вени се диагностицират трудно. Затова е важно хората, страдащи от често подуване на краката, да се консултират със специалист. В болшинството от случаите, когато подуването изчезва при покой и повдигане на краката нависоко, се установяват разширени вени. Само консултацията със специалист обаче може да помогне за поставяне на акуратна диагноза и назначаване на ефикасно лечение.

При подуване на краката от разширени вени – природата има решение

Разширените вени могат да предизвикат усложнения със здравни последствия. Затова е важно да се вземат навременни мерки за укрепване стените на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението.

Природният продукт Ентан / Entan® действа като универсален съдов протектор, който повлиява изключително благоприятно разширените вени и съпътстващите ги оплаквания. Ентан има доказано позитивен ефект върху всички кръвоносни съдове. В допълнение подобрява течливостта на кръвта и има мощно антиоксидантно действие за намаляване възпалението на съдовите стени, каквото често се наблюдава при разширени вени. Съдържа изцяло природни съставки – проантоцианидин и стандартизиран екстракт от Гинко билоба, което позволява продължителен прием, без никакъв риск от странични ефекти. Това е изключително важно, защото позитивният ефект на Ентан върху кръвоносните съдове и кръвообращението се натрупва и засилва с времето.

Ентан се приема по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Подходящ е за употреба от вегани и вегетарианци, не съдържа добавени овкусители и консерванти.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: