подуване на краката разширени вени

Подуване на краката – ясен симптом на разширени вени

Честото подуване на краката е неприятен проблем, причина за който могат да бъдат разширени вени. Когато е провокирано от продължително стоене в изправено положение, залежаване или неудобни обувки, подуването на краката отшумява бързо и не буди сериозни притеснения. Какво обаче да предприемем ако страдаме от подуване на краката вследствие на разширени вени?

Подуване на долните крайници – кога подсказва за разширени вени?

В някои случаи разширените вени на краката са повърхностни и съответно лесно забележими. В други случаи проблемът може да засегне и по-дълбоките вени и дълго време да остане незабележим. И в двата случая се наблюдава хронично подуване на краката.

Много типично за разширените вени е, че подуването на краката бързо изчезва при поставянето им в хоризонтално положение или след повдигането им. Разширените вени на краката са резултат от застояването на кръвта в тях поради затрудненото ѝ придвижване нагоре към сърцето. При тези условия тя оказва продължителен натиск върху стените на вените и те постепенно се отпускат и разширяват. Застоят на кръвта във вените води до преминаване на плазма през венозните стени към околните тъкани и постепенно подуване на краката. Повдигането на краката улеснява хода на кръвта и изнасянето ѝ от вените, както и разнасянето на натрупаната в тъканите течност.

Дълбоките разширени вени се диагностицират трудно. Затова е важно хората, страдащи от често подуване на краката, да се консултират със специалист. В болшинството от случаите, когато подуването изчезва при покой и повдигане на краката нависоко, се установяват разширени вени. Само консултацията със специалист обаче може да помогне за поставяне на акуратна диагноза и назначаване на ефикасно лечение.

При подуване на краката от разширени вени – природата има решение

Разширените вени могат да предизвикат усложнения със здравни последствия. Затова е важно да се вземат навременни мерки за укрепване стените на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението.

Природният продукт Ентан/Entan® действа като универсален съдов протектор, който повлиява изключително благоприятно разширените вени и съпътстващите ги оплаквания. Ентан има доказано позитивен ефект върху всички кръвоносни съдове. В допълнение подобрява течливостта на кръвта и има мощно антиоксидантно действие за намаляване възпалението на съдовите стени, каквото често се наблюдава при разширени вени. Ентан съдържа изцяло природни съставки – проантоцианидин и стандартизиран екстракт от Гинко билоба, което позволява продължителен прием, без никакъв риск от странични ефекти. Това е изключително важно, защото позитивният ефект на Ентан върху кръвоносните съдове и кръвообращението се натрупва и засилва с времето.

Ентан се приема по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Подходящ е за употреба от вегани и вегетарианци, не съдържа добавени овкусители и консерванти.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

14

Коментари

avatar