разширени вени статистика
Време за четене: ... минути
5
(1)

Оказва се, че проблемът „разширени вени“ е сред основните здравословни оплаквания на хората у нас, сочи тревожна статистика. С навлизането в топлото полугодие, случаите на разширени вени прогресивно зачестяват. Какво решение предлагат специалистите?

Разширени вени – статистика за броя на засегнатите в България

Състоянието разширени вени преминава през няколко стадия. Първият от тях се означава като нулев. Той може да продължи няколко години и през това време да не се проявят характерни симптоми на разширени вени. Според статистиката, при голяма част от хората с разширени вени, състоянието е именно в нулев стадий. Това затруднява навременното диагностициране и установяване на точния брой засегнати.

Мащабно национално проучване показва, че 41% от хората над 18-годишна възраст у нас имат разширени вени, като състоянието им е в различен стадий. Макар разпространението на състоянието да зачестява и в световен мащаб, процентът на хората с разширени вени у нас е притеснително висок.

За наличие на венозен проблем свидетелстват следните симптоми:

  • подуване на краката
  • болка и тежест в долните крайници (оловни крака)
  • парене и сърбеж по кожата

Специалистите дължат неприятната статистика на няколко фактора, провокиращи поява на разширени вени

  • липсата на достатъчно физическа активност
  • превантивните мерки за проследяване състоянието на кръвоносните съдове често се пренебрегват
  • малко хора разчитат на консултация със специалист и не получават достъп до качествени продукти за осигуряване на съдова протекция и нормално кръвообращение

Хората с наследствена обремененост съставляват най-голям процент от страдащите от разширени вени. За тях, както и за всички, проявяващи симптоми на това състояние, е важно да засилят превантивните грижи и да разчитат на доказани съдови протектори.

Качествена грижа за превенция и овладяване на разширени вени

Природният продукт Ентан / Entan® действа като универсален съдов протектор с мощен ефект при разширени вени. Ефективността е гарантирана от допълващата се биофлавоноидна комбинация от проантоцианидин и високопречистен екстракт от Гинко билоба в състава му.

Приемът на Ентан подобрява кръвообращението в периферните зони на тялото и помага за заздравяване и възстановяване еластичността на стените на кръвоносните съдове. Ентан е първо средство на избор на съдовите хирурзи за трайно справяне с разширените вени и с други случаи на съдова патология. Приемът на Ентан подобрява състояния като периферна артериална болест, хемороиди, синдром на Рейно, световъртеж и шум в ушите. Продуктът подобрява паметта и концентрацията и има силен антиоксидантен ефект.

Ентан се дозира по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Иновативната му технологична форма – растителни капсули, е подходяща за прием от вегетарианци и вегани. Ентан е предназначен за продължителна употреба, не съдържа изкуствени овкусители и консерванти и няма негативни странични действия.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: