разширени вени статистика

Тревожна статистика – все повече хора имат разширени вени

Оказва се, че проблемът „разширени вени“ е сред основните здравословни оплаквания на хората у нас, сочи тревожна статистика. С навлизането в топлото полугодие, случаите на разширени вени прогресивно зачестяват. Какво решение предлагат специалистите?

Разширени вени – статистика за броя на засегнатите в България

Състоянието разширени вени преминава през няколко стадия. Първият от тях се означава като нулев. Той може да продължи няколко години и през това време да не се проявят характерни симптоми на разширени вени. Според статистиката, при голяма част от хората с разширени вени, състоянието е именно в нулев стадий. Това затруднява навременното диагностициране и установяване на точния брой засегнати.

Мащабно национално проучване показва, че 41% от хората над 18-годишна възраст у нас имат разширени вени, като състоянието им е в различен стадий. Макар разпространението на състоянието да зачестява и в световен мащаб, процентът на хората с разширени вени у нас е притеснително висок.

За наличие на венозен проблем свидетелстват следните симптоми:

  • подуване на краката
  • болка и тежест в долните крайници (оловни крака)
  • парене и сърбеж по кожата

Специалистите дължат неприятната статистика на няколко фактора, провокиращи поява на разширени вени

  • липсата на достатъчно физическа активност
  • превантивните мерки за проследяване състоянието на кръвоносните съдове често се пренебрегват
  • малко хора разчитат на консултация със специалист и не получават достъп до качествени продукти за осигуряване на съдова протекция и нормално кръвообращение

Хората с наследствена обремененост съставляват най-голям процент от страдащите от разширени вени. За тях, както и за всички, проявяващи симптоми на това състояние, е важно да засилят превантивните грижи и да разчитат на доказани съдови протектори.

Качествена грижа за превенция и овладяване на разширени вени

Природният продукт Ентан/Entan® действа като универсален съдов протектор с мощен ефект при разширени вени. Ефективността на Ентан е гарантирана от допълващата се биофлавоноидна комбинация от проантоцианидин и високопречистен екстракт от Гинко билоба в състава му.

Приемът на Ентан подобрява кръвообращението в периферните зони на тялото и помага за заздравяване и възстановяване еластичността на стените на кръвоносните съдове. Ентан е първо средство на избор на съдовите хирурзи за трайно справяне с разширените вени и с други случаи на съдова патология. Приемът на Ентан подобрява състояния като периферна артериална болест, хемороиди, синдром на Рейно, световъртеж и шум в ушите. Продуктът подобрява паметта и концентрацията и има силен антиоксидантен ефект.

Ентан се дозира по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Иновативната му технологична форма – растителни капсули, е подходяща за прием от вегетарианци и вегани. Ентан е предназначен за продължителна употреба, не съдържа изкуствени овкусители и консерванти и няма негативни странични действия.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

13

Коментари

avatar