разширени вени движение
Време за четене: ... минути
5
(2)

Ако страдате от разширени вени сигурно знаете, че повече движение в ежедневието допринася за по-добър венозен тонус. Какво е важно още да знаем за подобряване качеството на живот при разширените вени – прочетете в следващите редове.

Разширени вени – какво представлява състоянието?

Състоянието „разширени вени“ се характеризира с разширения по хода на повърхностните вени, които се забелязват и с просто око. Вените са издути и твърди, имат тъмно син до лилав цвят.

Появата на разширени вени се дължи на множество фактори, като на първо място са наследствените. Полът също е от значение. Жените много по-често страдат от разширени вени, за разлика от мъжете. Придружаващи заболявания като високо кръвно налягане, диабет тип 2, напълняване и състояния, свързани с обездвижване, също са предпоставка за поява на разширени вени.

Механизмът на развитие на разширените вени е комплексен. Условията на труд и живот оказват огромно значение за състоянието на венозния тонус.

Продължително стоене в изправено положение – как се отразява при разширени вени?

От разширени вени най-често страдат хирурзите, фризьорите, барманите, продавачите. Причината се корени в прекарването на дълги часове в изправено положение.

Ако работата ви е свързана с продължително стоене прави, това създава предпоставка за повишаване на венозното налягане в долната част на краката. Стените на кръвоносните съдове не издържат на прекомерното натоварване и се получават трайни разширения в различни участъци от венозната повърхностна система.

Ежедневие без достатъчно движение – рисков фактор, провокиращ появата на разширени вени

Обездвижването също е предпоставка за съдови проблеми. Липсата на движение създава опасност за венозен застой. Той отново влияе върху клапния механизъм на вените и въздейства върху повишаването на венозната стаза. Това е причина за развитие на разширения по различните нива на венозната система на долните крайници.

Активното движение спомага за раздвижването на кръвта от долните крайници към сърцето. То е необходимо да се извършва периодично, особено при продължителна работа в седнало положение или при състояние на обездвижване.

Погрижете се за добрия венозен тонус с комбинация от активно движение и природен съдов протектор

Взимането на своевременни мерки за овладяване на проблема разширени вени е ключът към превенция на венозни усложнения. Комбиниран с активно движение, природният продукт Ентан / Entan® полага грижата за венозния тонус, от която всеки с разширени вени има нужда.

Ентан е напълно естествен универсален съдов протектор, който чрез уникалната си комбинация от активни съставки, поддържа здравето на цялото съдово дърво. Ентан съдържа мощни, високопречистени екстракти от Гинко билоба и проантоцианидин. Пълната му комбинация от биофлавоноиди подобрява кръвообращението, оказва благоприятно действие върху венозния тонус, има веноконстриктивно и антиоксидантно действие.

Подходящ е за прием при съдови нарушения, слаба памет и концентрация, шум в ушите и световъртеж, ретинопатии и хемороиди.

Продуктът се дозира по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Няма странични ефекти и е предназначен за продължителна употреба.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: