разширени вени мерки
Време за четене: ... минути
4.3
(3)

Редица проучвания показват, че между 30 и 40% от българите е необходимо да предприемат незабавни мерки срещу появата на разширени вени. Научете съветите на специалистите за профилактика на разширени вени в текущата публикация.

Разширени вени – причини и провокиращи фактори

За появата на разширени вени като медицински проблем значителна роля играе един напълно естествен фактор. Това е изправеното положение на тялото, което еволюционно се е утвърдило при човека. То затруднява свободното движение на кръвта във вените на долните крайници. Това води до застояване на кръвта във вените на краката и тяхното неизбежно разширяване. Именно затова най-често се наблюдават разширени вени на краката.

Измененията в структурата и вида на съдовите стени са другата основна причина за поява на разширени вени. Сред тези изменения се открояват:

  • намаляване еластичността на съдовите стени и тяхното втвърдяване
  • изтъняването им, вследствие натиска на застояващата се в тях кръв
  • увреждащото действие на свободните радикали върху вътрешната страна на съдовите стени

Има и други, напълно преодолими фактори, които допринасят за поява на разширени вени. Основните такива фактори са тютюнопушенето и заседналият начин на живот.

Доказано ефективни мерки срещу разширени вени

  • Избягвайте да стоите прави или седнали на едно място за дълъг период от време. Периодичното раздвижване на тялото е задължително.
  • Когато седите, избягвайте да кръстосвате краката си, защото това пречи на изтласкването на кръвта от вените. По възможност дръжте краката си повдигнати.
  • Бъдете двигателно активни, движете краката си за поддържане на венозния им тонус.
  • Не допускайте натрупването на наднормено тегло.
  • Избягвайте да носите тесни дрехи, най-вече бельо и чорапи.
  • Допитайте се до специалист за ползите от носене на компресивни чорапи. Те повишават налягането във вените на краката и пречат на задържането на кръвта в тях.
  • Погрижете се за цялостна съдова протекция. Приемайте продукти, които заздравяват и поддържат съдовата стена – това е основната цел за превенция на разширени вени.

Заложете на природна грижа – №1 сред изпитаните мерки при профилактика на разширени вени

За превенция и по-лесно справяне още при първа поява на характерните за разширени вени симптоми, се препоръчва прием на природния продукт Ентан / Entan®. Препоръчването на продукта от специалисти е наложена практика, поради изпитания ефект от редица клинични проучвания и хиляди доволни потребители.

Ентан заздравява колагена и еластина и действа антиоксидантно, защитавайки съдовите стени от действието на свободните радикали. Общият ефект от приема на Ентан е насочен към укрепване стените на кръвоносните съдове, подобряване течливостта на кръвта и предотвратяване запушването на съдовете.

Този ефект прави Ентан удачен продукт за прием не само с цел превенция и справяне с разширени вени. Той действа безотказно и при преодоляване на лимфедем, периферна съдова болест, диабетна ретинопатия, шум в ушите, световъртеж и отслабване на паметта.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: