разширени вени мерки

Осем доказано успешни мерки срещу разширени вени

5
(1)

Редица проучвания показват, че между 30 и 40% от българите е необходимо да предприемат незабавни мерки срещу появата на разширени вени. Научете съветите на специалистите за профилактика на разширени вени в текущата публикация.

Разширени вени – причини и провокиращи фактори

За появата на разширени вени като медицински проблем значителна роля играе един напълно естествен фактор. Това е изправеното положение на тялото, което еволюционно се е утвърдило при човека. То затруднява свободното движение на кръвта във вените на долните крайници. Това води до застояване на кръвта във вените на краката и тяхното неизбежно разширяване. Именно затова най-често се наблюдават разширени вени на краката.

Измененията в структурата и вида на съдовите стени са другата основна причина за поява на разширени вени. Сред тези изменения се открояват:

  • намаляване еластичността на съдовите стени и тяхното втвърдяване
  • изтъняването им, вследствие натиска на застояващата се в тях кръв
  • увреждащото действие на свободните радикали върху вътрешната страна на съдовите стени

Има и други, напълно преодолими фактори, които допринасят за поява на разширени вени. Основните такива фактори са тютюнопушенето и заседналият начин на живот.

Доказано ефективни мерки срещу разширени вени

  • Избягвайте да стоите прави или седнали на едно място за дълъг период от време. Периодичното раздвижване на тялото е задължително.
  • Когато седите, избягвайте да кръстосвате краката си, защото това пречи на изтласкването на кръвта от вените. По възможност дръжте краката си повдигнати.
  • Бъдете двигателно активни, движете краката си за поддържане на венозния им тонус.
  • Не допускайте натрупването на наднормено тегло.
  • Избягвайте да носите тесни дрехи, най-вече бельо и чорапи.
  • Допитайте се до специалист за ползите от носене на компресивни чорапи. Те повишават налягането във вените на краката и пречат на задържането на кръвта в тях.
  • Погрижете се за цялостна съдова протекция. Приемайте продукти, които заздравяват и поддържат съдовата стена – това е основната цел за превенция на разширени вени.

Заложете на природна грижа – №1 сред изпитаните мерки при профилактика на разширени вени

За превенция и по-лесно справяне още при първа поява на характерните за разширени вени симптоми, се препоръчва прием на природния продукт Ентан/Entan®. Препоръчването на продукта от специалисти е наложена практика, поради изпитания ефект от редица клинични проучвания и хиляди доволни потребители.

Ентан заздравява колагена и еластина и действа антиоксидантно, защитавайки съдовите стени от действието на свободните радикали. Общият ефект от приема на Ентан е насочен към укрепване стените на кръвоносните съдове, подобряване течливостта на кръвта и предотвратяване запушването на съдовете.

Този ефект прави Ентан удачен продукт за прием не само с цел превенция и справяне с разширени вени. Той действа безотказно и при преодоляване на лимфедем, периферна съдова болест, диабетна ретинопатия, шум в ушите, световъртеж и отслабване на паметта.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

10

Коментари

avatar