разширени вени
Време за четене: ... минути
3
(2)

От болезнени вени се оплакват много хора на различна възраст. Усещането е хронично, неприятно и в повечето случаи се асоциира с вените на краката и най-вече с тези в областта под коляното. Облекчаването на болките във вените изисква продължителни грижи. Важно е обаче да отбележим, че тези грижи носят благоприятен ефект, стига да се полагат достатъчно дълго и да са достатъчно качествени.

Болезнени вени

От болезнени вени се оплакват основно хората, страдащи от хронични съдови проблеми. При тях болките във вените се появяват именно като симптом на влошено съдово здраве. Най-честите причини за болки във вените са състояния като:

  • разширени вени
  • тромбоза
  • нарушена функция на ендотела
  • възпаление на съдовите стени

Усещането за болезнени вени рядко се описва еднозначно. Повечето хора асоциират болката във вените с различни допълващи симптоми. Така комплексното определение за болезнени вени може да включва и симптоми като:

  • тежест в краката
  • скованост и затруднено движение
  • усещане за слабост в краката
  • често изтръпване
  • сърбеж по кожата

Методи за лечение при болезнени вени

Лечението при хронични болки във вените се назначава съобразно причините за възникването им. Успехът на лечението зависи от това до каква степен ще бъдат премахнати или овладяни причините.
В най-честите случаи, когато болките във вените са провокирани от горепосочените причини, за овладяването им може да се разчита на мощната съдова подкрепа, осигурявана от Ентан / Entan®.

Действа като универсален съдов протектор, подпомагащ и състоянието на кръвоносните съдове, и кръвообращението във всички зони на тялото. Той се препоръчва като доказано ефективно природно средство при различни типове съдова патология – разширени вени, ретинопатия, артериална недостатъчност, синдром на Рейно и др. Ентан подобрява течливостта на кръвта, намалява възпалението на съдовите стени и премахва усещането за тежест и болка във вените.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: